Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко хоче велику собаку для прогулянок і місце в парламенті

Вівторок, 18 січня 2005, 11:54
Майор Мельниченко вважає, що його плівки можуть слугувати доказом "як в судових системах США, так і в Україні, так і в Європейському суді, і в інших країнах".

Про це він сказав в ефірі радіо "Свобода".

"Я не кажу, що Лазаренко винен чи не винен, але суд повинен мати всю повну картину, яким чином відбувався тиск на свідків в справі Лазаренка", - говорячи про роль своїх записів у суді над Лазаренком.

Він заявляє, що факти, які є на його записах, "є надзвичайно важливими, вони отримані абсолютно на законних підставах".

Мельниченко назвав "спекуляціями" заяви деяких політиків про те, що "не можна використовувати ці записи в суді, про те, що вони зібрані незаконно, що вони не були доказом".

"Я вже з цього приводу давав свідчення американському судді. І саме тому американський суд приймає їх, тому що вони зібрані на законних підставах", - зауважив екс-майор.

За словами Мельниченка, коли він давав свідчення, американський суд його допитував: яким чином він записував, чи міг хтось мати доступ до записів, внести пошкодження в записи, чи записував він з своєї волі, чи за чиїмось наказом.

"І тільки тоді, коли американський суд переконався в тому, що я записував, виходячи із крайньої необхідності, в тому, що записи абсолютно достовірні, не монтовані, і це голоси Кучми, Литвина та інших, він прийняв рішення залучити їх до процесу", - пояснив Мельниченко.

Майор також повідомив, що він "не тільки записував, але я й попереджав людей". Серед них Мельниченко назвав Віктора Ющенка, якого він попередив "про небезпеку, яка йшла від особливо небезпечних злочинців на чолі з Кучмою".

На його думку, проти використання його плівок у суді буде багато людей, серед них "це родина Кучми, яка безжалісно грабувала Україну. Це і Деркач, і Кравченко, і Литвин, і один із найаморальніших людей на прізвище Азаров".

Мельниченко зазначив, що мріє про повернення в Україну: "Я не бачу, я не мислю себе без України. Кожен день мого знаходження не в Україні для мене є трагедією".

Але, за його словами, він не може "просто приїхати в Україну і віддати своє життя, щоб банда просто його забрала". "Моє життя коштує набагато дорожче, щоб просто його так віддати без того, щоб не покарати злочинців".

"Я уявляю прогулянки з собачкою, але це повинна бути дуже велика собачка, а я повинен бути в бронежилеті, тому що є спокуса у дуже багатьох людей", - каже Мельниченко.

Він нагадав, що в США його "чотири рази офіційно попереджали про небезпеку, в тому числі і про небезпеку, яка йшла від голови СБУ Смєшка".

"Тому безпечного життя в мене, мабуть, вже ніколи не буде, але я хочу сказати, що питання безпеки, і не тільки моєї, але й Єльяшкевича і Гонгадзе – це питання України, в першу чергу - це питання президента України Ющенка".

Колишній охоронець Кучми висловився проти надання Кучмі гарантій. Він також заявив, що "готовий прийти в парламент, щоб очистити від корупції".

"Якщо мої колеги захочуть, щоб я був у парламенті, то вони це зроблять. І, як сказав Сергій Головатий, а я йому як справжньому фахівцю довіряю, юридичних перешкод для мого депутатства не існує", - зауважив він.

Як відомо, 13 січня каліфорнійський суд погодився залучити плівки Мельниченка для розгляду у справі проти екс-прем'єра Павла Лазаренка.

Читайте також:

ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА ВИКОРИСТАЮТЬ У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...