Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка буде оголошено президентом після 19 січня

Вівторок, 18 січня 2005, 12:53
Верховний суд частково задовольнив клопотання сторони Ющенка щодо оприлюднення рішення ЦВК в газетах "Урядовий кур’єр" та "Голос України".

Як заявив на засіданні суддя Ярема, дію запобіжного заходу обмежити строком до 19 січня.

Раніше у вівторок сторона Ющенка просила Верховний суд зняти заборону на друк постанови ЦВК про вибори президенти України.

Таку пропозицію заявив представник Ющенка Микола Полудьоний.

Представники Ющенка мотивували це тим, що в скарзі Януковича передбачалася заборона на оприлюднення у газетах "Голос України" і "Урядовий кур’єр" постанови про результати виборів президента до моменту подання скарги стороною Януковича, а не на весь час розгляду справи в суді.

Представник ЦВК Марина Ставнійчук загалом погодилася з можливістю такого рішення.

Інший член ЦВК Магера послався також на те, що ЦВК має оприлюднити своє рішення у триденний термін, а також нагадав, що без цього рішення не можуть бути розпущені тервиборчкоми і дільничні комісії, на фінансування яких витрачається 1,5 мільйони кожен день.

Коментуючи клопотання, представник Ющенка Микола Катеринчук висловив сподівання, що суд його задовольнить. "І ви побачите, як зміняться настрої і поведінка представників заявника щодо затягування процесу".

На думку Катеринчука, у такому разі можна буде приступити до інавгурації Ющенка. "Процес буде тривати, але оголошення й інавгурацію можна буде проводити. При цьому судовий процес можна буде проводити стільки, скільки потребує заявник".

Довірена особа Януковича у ЦВК Тарас Чорновіл розцінив клопотання опонентів як "відмову від тактики законоподібності". На його думку, "робиться варіант термінового проштовхування на посаду – навіть без якогось дотримання ознак легітимності".

"Зрозуміло, що коли буде готуватись чи проводитись інавгурація, суд втрачає будь-який сенс, тому що тоді втрачається поняття кандидата в президенти, вибір якого оспорюється", - сказав Чорновіл.

"Якщо буде прийнято позитивне рішення по клопотанню, то після того продовження судового процесу втрачає зміст, тому що ми матимемо приклад не правового нігілізму, а відміни ролі і значення суду в суспільстві", - заявив Чорновіл.

На думку Чорновола, опоненти "зацікавлені в тому, щоб матеріали, які йдуть в доказовій базі, не прозвучали взагалі".

"Вони вирішили піти ва-банк, тобто, я сказав би, за білоруським сценарієм. Яка вже там Європа!", - додав Чорновіл.

11 січня Верховний суд заборонив оприлюднювати у газетах "Голос України" і "Урядовий кур’єр" постанову про результати виборів президента.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування