Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зіпхнув сепаратизм на чужі плечі

Вівторок, 18 січня 2005, 14:47
Кандидат у президенти Віктор Янукович закликає політиків не сіяти ворожнечу між регіонами України.

Про це говориться в його поздоровленні співвітчизників із Днем Соборності й черговою річницею Переяславскої Ради.

У поздоровленні Янукович відзначає, що за нинішніх умов День Соборності став подією, яка набула особливого звучання й особливої ваги.

За його словами, ця подія з нашої історії нагадує нам, як дорого державі можуть коштувати політичні амбіції, політична зарозумілість і недалекоглядність.

"День Соборності як би застерігає нас від різких кроків у бік заходу або у бік сходу України. Дата ця нагадує нам про толерантність", - відзначає екс-прем'єр.

Янукович назвав помилковим думку, що східна й південна Україна менш віддані ідеї української державності і єдності, ніж західні регіони.

"Ідея української державності може бути лише єдиної для всіх - для Львова й Донецька, для Києва й Севастополя. Решта - від лукавого. І той, хто не хоче сьогодні бачити процесів у Донецьку або в Криму - не має права стверджувати, що він відстоює соборність України", - відзначив він.

"Тому сьогодні, вітаючи весь народ України із Днем Соборності, хочу ще й ще раз закликати досить гарячі голови політиків - трактуйте однаково жителів Луганська й Івано-Франківська, Тернополя й Сімферополя, Запоріжжя й Львова...", - закликав Янукович.

"Не сійте різниці між людьми. Пам'ятайте про інтереси різних регіонів України. Тому що лише такий підхід є правильною дорогою до зміцнення єдності держави", - підкреслив він.

Згадуючи про День Соборності, Янукович також зосередився на 8 січні, коли відбулася Переяславская Рада.

"Можна по-різному її оцінювати, але знову ж не можна не брати урок на сьогодні з того, що зробив Богдан Хмельницький більше 350 років тому. Ми бачимо сьогодні, що без Росії, без міцних партнерських контактів із цією близькою для нас державою в незалежної України немає майбутнього", - відзначив Янукович.

"І добре було б, якби весь спектр нашого політикуму розумів це. Я зі своєї сторони як людина, яка має гарні контакти з політичними елітами Росії, зроблю все, щоб незалежно від того, хто буде в Україні при владі, перспектива українсько-російських партнерських зв'язків мала гарне майбутнє", - підкреслив він.

Ці дві січневі дати, на його думку, дають нам корисні уроки. "Будьте ж мудрими, щоб з користю для України засвоїти цю науку", - закликав Янукович.

Як відомо, на з'їзді в Сіверодонецьку, проведеному на підтримку Януковича, звучали відверто сепаратистські заяви, за якими СБУ й Генпрокуратура порушили кримінальні справи.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування