Ющенко відбере у Пінчука "Криворіжсталь" через суд

Вівторок, 18 січня 2005, 19:17
Команда Віктора Ющенка після приходу до влади має намір опротестувати в суді приватизацію близько 10 великих підприємств - "Криворіжсталі", а також низку підприємств у гірничо-металургійній і феросплавній галузях.

Про це заявив Петро Порошенко в інтерв'ю програмі "Діловий світ" на УТ-1.

"Я глибоко переконаний, що ті об'єкти, які були украдені в держави, - їх, я думаю, можна перелічити на пальцях двох рук - по них уряд обов'язково звернеться в суд", - заявив Порошенко.

При цьому він додав, що новий Кабінет міністрів знайде аргументи, щоб "суд чесно й незалежно, без тиску кожної з гілок влади, переконавшись в аргументах уряду, ухвалив рішення, що приватизація повинна бути чесною".

Таким чином, за словами депутата, власники цих підприємств будуть змушені взяти участь у повторному приватизаційному конкурсі й заплатити "реальну ціну за ці об'єкти"

У результаті, упевнений Порошенко, бюджет одержить додатково близько 10-12 млрд. грн., необхідних для виконання підвищених соціальних зобов'язань.

"Справедлива приватизація буде головним джерелом надходжень держбюджету доти, поки не буде сформовано чіткої, прозорої й справедливої податкової реформи, поки реально не детінізують економіку", - додав він.

Надходження в держбюджет від приватизації в 2005 році заплановані в обсязі 4,9 млрд. грн., тоді як в 2004 році вони склали рекордно високі 9,58 млрд. грн.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News