Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представники Януковича готові програти в середу під "цікавий виступ"

Вівторок, 18 січня 2005, 19:22
Сторона, якка представляє інтереси Віктора Януковича у Верховному Суді, неефективно використала відведений їй час для пояснення своєї скарги.

На такій думці сходяться як представники Віктора Ющенка, так і представники ЦВК.

Так, на думку члена ЦВК Руслана Князевича, "той час, який витрачений був стороною заявника для дачі пояснень, вони використали, м'яко кажучи, не дуже ефективно". За його словами, "жодним чином не було згадано про ті питання, які є предметом розгляду в судовому засіданні і які залишилися в прохальній частині скарги".

Натомість, оцінюючи виступ Нестора Шуфрича, Князевич зазначив, що "всі ці чудові політологічні спічі не мають насправді ніякого відношення до виборчого процесу".

Представник Ющенка народний депутат Юрій Ключковський, зі свого боку, зазначив: "Для наших опонентів це все вже давно перестало бути судовим засіданням. Вони з самого початку вибрали тактику пропагандистську".

Ключковський вважає, що "значна кількість тих тверджень, які висловлені нашими опонентами, є просто свідченням продовження тактики команди Януковича під час цього виборчого процесу на фальсифікацію і містифікацію".

"Спочатку фальсифікувалися і містифікувалися результати голосування , а тепер – порушення виборчого законодавства", - сказав він.

Зокрема, на його думку, "говорити про порушення виборчих прав осіб, що нездатні самостійно пересуватися, після рішення Конституційного суду просто несерйозно". Крім того, для Ключковського "й надалі неясний причинно-наслідковий зв'язок між неголосуванням осіб похилого віку і браком голосів у Віктора Януковича", оскільки активність виборців між другим і третім голосуванням "майже не змінилася".

Зі свого боку, Нестор Шуфрич вважає поведінку суду упередженою. На його думку, "яким буде присуд, вже ні в кого не викликає сумнівів".

"Я думаю, що після рішення щодо обмеження можливості для пояснення, Верховний суд зробить все, щоб завтра завершити роботу!" – сказав він.

Шуфрич зауважив, що під час минулого процесу, коли результати виборів оскаржувала сторона Ющенка, їй "було надано близько семи годин для обґрунтування своїх скарг", тоді як тепер сторона Януковича отримали тільки півтори години. "Це називається справедливість", - з сарказмом сказав представник Януковича.

Згідно з ухвалою Верховного суду, прийнятою у вівторок, кожній стороні процесу надається по півтори години для пояснення своєї позиції.

Щодо ролі швейцарських адвокатів у процесі, Шуфрич сказав, що "вони уважно спостерігають". "Думаю, що ми почуємо їхнє слово. Воно буде дуже цікавим, на мій погляд", - додав він.

Натомість інший представник Януковича, керівник його виборчого штабу Тарас Чорновіл зазначив, що ефективність іноземних юристів не є такою високою, як планувалося, тому що їх збиралися використовувати "в умовах нормального процесу". "Їхня роль потенційно була дуже велика", - зазначив нардеп.

Також Чорновіл заявив, що для нього Ющенко не буде легітимним президентом, і суд, прискоривши розгляд справи, вчинив цьому кандидату на шкоду.

"Ми піддаємо легітимність його обрання в третьому турі сумніву, але ми могли б визнати його легітимність", - зазначив Чорновіл, додавши, що тепер у багатьох залишиться "гіркота".

"Нам всім суд дав ляпас", - заявив народний депутат.

Сам керівник групи швейцарських адвокатів Петер Шіфферлі повідомив журналістам, що разом з колегами працює "за звичайними тарифами адвокатів" з погодинною оплатою послуг.

Шіфферлі відмовився назвати прізвище особи, яка його запросила взяти участь в процесі, зіславшись на "професійну таємницю". Разом з тим, за словами адвоката, журналістів "це може здивувати", якщо вони довідаються.

Шіфферлі заперечив припущення, що його було запрошено Глібом Павловським. "Я не знаю пана Павловського, і це невірно", - відповів він, додавши, що "особи, які контактували зі мною, є громадянами України".

Швейцарець сказав, що його "з давніх-давен цікавила історія України", і в нього "було багато контактів ще за часів Радянського Союзу". За словами Шіфферлі, ті, хто пропонував йому захищати інтереси Януковича в Верховному суді, сказали, що "це цікавий і важкий процес", і він погодився взяти у ньому участь, "щоби підтримати права виборців".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування