Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку зібрали 50 тисяч за федерацію. Юридично неспроможних?

Вівторок, 18 січня 2005, 19:38
У Донецьку зібрано вже більше 50 тис. підписів за проведення референдуму про федерацію.

Про це заявив у вівторок на на прес-конференції голова міської організації Партії регіонів Олександр Бобков, повідомляє Остров.

При цьому він, однак, відзначив, що "ми не звертаємо пильну увагу на збір підписів за референдум".

"Ми загострюємо увагу, щоб люди висловилися про проблеми - як вони оцінюють підсумки виборів, хід виборів, висловлюють думки із приводу політичних подій і пропозиції по устрою нашої держави", - сказав Бобков.

Він також підкреслив, що "ніякий сепаратизм ніхто ініціювати не буде, нам потрібен внутрішній устрій держави, та модель, яка могла б найбільш ефективно діяти, та модель, що могла б найкраще забезпечити життєвий рівень жителів України".

Бобков також повідомив, що "Партія регіонів співробітничає з багатьма науковими науковими установами, інститутами, з політологами, економістами, юристами" для того, щоб "знати, яка повинна бути федерація, хто повинен бути суб'єктом цієї федерації, хто повинен управляти цією федерацією, і все інше".

У той же час, Бобков нічого на сказав про юридичне забезпечення збору підписів.

Соратник Наталі Вітренко Володимир Марченко під час виступу на площі Леніна нагадував підписантам, що підписи, які збирають на звичайних аркушах під заголовком "За референдум", за законом не мають юридичної сили.

За законом ЦВК повинна зареєструвати ініціативну групу, видати спеціальні підписні листи й т.д.

***

У вівторок у Донецьку пройшов черговий мітинг "на захист конституційних прав громадян", організований донецькою організацією Партії регіонів. Ще два таких мітинги пройдуть 19 й 20 січня.

У мітингу брало участь близько 5 тисяч чоловік з гаслами: "Донбас" захистить свій вибір!", "Народ не згоден зі сваволею ЦВК!", "Трудящі України вибрали Януковича!", "Партія регіонів - за вибір народу!".

У порівнянні з попередніми мітингами, тон виступаючих на мітингу став небагато м'якше - "жовтогарячих" відверто не ображали, хоча як і раніше допускали на їх адресу не зовсім коректні вислови, відзначає "Острів".

У той же час, виступаючі частіше говорили про майбутню перемогу на парламентських виборах-2006.

Мітинг прийняв резолюцію, у якій записали, що підсумки виборів 21 листопада були скасовані незаконно, рішення Верховного Суду про переголосування було
прийнято під "грубим тиском".

"Використовуючи адмінресурс і відкрито підтримуючи Віктора Ющенка, дільничні комісії й судові інстанції цинічно відмовилися приймати численні скарги на порушення законодавства, не припиняли агітацію в день виборів, ігнорували випадки психологічного й фізичного тиску на виборців", - говориться в резолюції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...