Журналісти планують акції протесту заради Тараса Процюка

Середа, 19 січня 2005, 09:24
Міжнародна федерація журналістів планує організувати акції протесту, аби змусити американський уряд належним чином провести розслідування загибелі журналістів в багдадському готелі "Палестина" навесні 2003 року.

За словами Роберта Шоу, керівника відділу з питань прав людини та інформації Міжнародної федерації журналістів, нині спостерігається мобілізація міжнародних організацій.

Їм разом вдасться, вважає Шоу, змусити Сполучені Штати розслідувати загибель українця Тараса Процюка та іспанця Хосе Кусо, котрих було вбито в готелі "Палестина" пострілом з американського танка.

"Організації, що входять до складу нашої федерації, комітет із захисту журналістів у Сполучених Штатах, представники американської медіа-індустрії, багато організацій у Іспанії – все це ми об'єднаємо у рух протесту. І ми будемо продовжувати доти, доки не отримаємо відповіді" – сказав Роберт Шоу.

Так само наполегливо Міжнародна федерація журналістів вимагатиме розслідувати причини загибелі працівників ЗМІ й від урядів інших країн, повідомляє DW.

За даними організації, минулого року за нез'ясованих обставин втратили життя 129 співробітників засобів масової інформації по усьому світі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...