Замість Москви Ющенко відбуде у коротке європейське турне

Середа, 19 січня 2005, 09:48
Віктор Ющенко після церемонії вступу на посаду президента України зробить коротке європейське турне, щоб "донести чітку українську позицію по євроінтеграції до лідерів європейських держав".

Ющенко виступить зі своєю програмою перед Парламентською асамблеєю Ради Європи в Страсбурзі 25 січня, повідомляє його прес-служба

Про це заявив народний депутат, керівник офісу Ющенка Олег Рибачук на конференції "Україна на початку нової епохи".

"Новообраний президент має п'ятирічний план дій, що наблизить перспективу вступу України в ЄС. Повноправне членство в Євросоюзі було і залишається стратегічною метою Ющенко як глави держави і його команди", - зазначив народний депутат.

Рибачук повідомив, що першочерговими кроками нового керівництва країни в напрямку євроінтеграції буде створення Державного комітету з питань європейської інтеграції, а також відповідних департаментів у кожнім міністерстві.

"Основним нормативним актом європейської політики України стане Національна стратегія європейської інтеграції", - додав Рибачук.

"Для ефективної реалізації програми найближчим часом будуть проведені адміністративна і структурна реформи, зокрема, буде введений інститут іноземних радників. Одночасно більше 200 українських посадових осіб пройдуть стажування за кордоном, у тому числі в Польщі", - повідомив народний депутат.

За даними "УП", Ющенко планує відвідати Освенцім 27 січня, коли там зберуться глави провідних держав світу для відзначення 60 років визволення концентраційного табору. В'язнем цього табору, як відомо, був батько Віктора Ющенка.

Серед гостей Освенціма також буде російський президент Володимир Путін.

28 січня Юшенко планує відвідати міжнародний форум в Давосі, де планує представити розроблену стратегію розвитку України на 5 років.

Читайте також:

Олег Рибачук. Віце-прем’єр, який познайомив Ющенка з його дружиною

Рибачук: Я реалізую мрію життя Ющенка. І не сперечайтесь зі мною – бо Пінчук уже тричі програв

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування