Фракція Януковича боїться чорних списків "Пори" і просить СБУ про захист

Середа, 19 січня 2005, 11:06
Фракція "Регіони України" просить Службу безпеки України заборонити організації "Пора" складати "чорні списки" політиків.

Про це заявив представник фракції Володимир Бронніков у парламенті в середу.

За його словами, "Пора" складає списки ворогів народу з політичних міркувань.

У той же час, СПУ збирається розслідувати приватизацію деяких шахт.

А фракція БЮТ вимагає створити парламентську комісію для розслідування зловживань старої влади, зокрема, у зв'язку з незаконною приватизацією. Про це в середу з парламентської трибуни заявив член фракції БЮТ Олег Білорус, - передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

За словами народного депутата, "сьогодні до нової народної влади хочуть проникнути чорні вовки старої влади, які надягають на себе вивернуті наверх жовтогарячі кожухи й зображують із себе лібералів і демократів".

За словами Білоруса, народна влада повинна стати новою і в людях, і в діях - починаючи із глав сіл до глави українського уряду.

Член фракції СДПУ(о) Ігор Шурма закликає всіх глав комітетів Верховної Ради України добровільно скласти із себе повноваження.

Виступаючи в середу із трибуни Верховної Ради, Шурма заявив, що для нової більшості в парламенті буде справою честі почати процес перерозподілу повноважень у Верховній Раді з урахуванням інтересів всіх парламентських груп і фракцій.

"Цей крок продиктований логікою розвитку парламентського життя", - заявив депутат.

Він також нагадав, що команда Віктора Ющенка постійно відзначала, щоб як мінімум два комітети ВР - бюджетний і з питань свободи слова завжди очолювали представники опозиції. Він також вважає, що відповідний указ Ющенка, оголошений на Майдані Незалежності в Києві, повинен бути виконаний у першочерговому порядку.

"Сподіваємося, що подальші дії Ющенка і його команди будуть послідовними", - заявив депутат.

Шурма також висловився за прийняття "принципово нового Закону" про парламентську більшість і парламентську опозицію.

За його словами, такий Закон повинен забезпечити умови діяльності більшості й опозицій. Шурма запропонував керівництву ВР дати протокольне доручення щодо підготовки такого Закону профільному Комітету - з питань правової політики.

Шурма відзначив, що фракція СДПУ(о) пропонує при доробці даного Закону врахувати, що існуючі сьогодні законопроекти по зазначеному питанню не відповідають сформованим умовам.

За його словами, новий Закон повинен мати колективне авторство, оскільки, за його словами, будь-який одноосібний автор завжди буде асоціюватися або з більшістю або з опозицією.

У свою чергу, член фракції СДПУ(о), голова Комітету з питань екологічної політики Геннадій Руденко запропонував "почистити" склад всіх комітетів парламенту за відвідуваністю й активністю.

За його словами, протягом останніх шести місяців явка на засіданнях комітетів становить максимум 50%, і депутати спокійно говорили, що "усі пішли на фронт". За його словами, у результаті це впливає на якість законів.

Руденко також попросив при розгляді парламентом заяви про його добровільну відставку з посади голови Комітету ВР із питань екологічної політики підтримати таку пропозицію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News