Суд може завершитися в середу, бо ющенківці не реагують на Посольство Боже

Середа, 19 січня 2005, 11:28
Верховний суд заслухав сторону Ющенка по скарзі Януковича і перейшов до відповідей на питання.

Сторона Ющенка вважає, що скарга Віктора Януковича не підлягає задоволенню по жодному із заявлених пунктів.

Адвокат Ющенка Олексій Рєзніков вказав, що вимагаючи повторного голосування, сторона Януковича не наводить жодного судового рішення, яке б установило факти таких масових порушень.

Юрій Ключковський вказав на містифікацію доказів стороною Януковича, шедевром чого назвав цитату з 4 абзацу скарги, де спочатку говориться "з наведеного можна зробити припущення", а далі про це говориться, що це "достовірно доведено".

Він зазначив, що позивачі "сліпо повторюють події кінця листопада, не розуміючи різницю".

Водночас, за його словами, перед виборами 26 грудня було "усунуто головного фальсифікатора - виконавчу владу, усунуто голосування на дому й відкріпними талонами, а ЦВК була не прикриттям андмінресурсу, а виконувала свою роботу".

Ключковський відзначив, що "навіть протокол закордонного округу складався на основі паперових протоколів, а не електронних копій".

Ключковський також нагадав, що вперше українські вибори визнано ОБСЄ вільними.

Після оголошення перерви представник Януковича Нестор Шуфрич висловив "здивування" поясненнями представників ЦВК і Ющенка.

"Ми стали свідками декларації загальних юридичних та політологічних норм", - сказав Шуфрич.

У відповідь Рєзніков сказав: "Якщо реагувати на аргументацію про те, що всі виборці України були зазомбовані Білим братством і Посольством божим, то ми могли б говорити дуже довго".

За словами адвоката, у вівторок від представників Віктора Януковича чули "лише політичні декларації, нічим не підтверджені".

"Тому ми зосередилися на юридичних аспектах. Нашу політичну позицію буде сформовано в дебатах".

Рєзніков і Шуфрич припустили, що суд винесе рішення, скоріше за все, ще в середу. Натомість представник ЦВК Князевич вважає, що "сьогодні ще рішення не буде".

Він нагадав, що після пояснень сторін, згідно із процесом, має бути допитано свідків, потім буде дослідження доказів, дебати, - "тільки тоді дорадча кімната і рішення".

При цьому, на думку Князевича, це не перешкоджатиме інавгурації нового президента.

"Друкування (постанови ЦВК) і інавгурація не мають жодного відношення до судового процесу".

За словами представника ЦВК, навіть якщо після 19 січня представники Ющенка і Януковича втратять свій статус у суді, "ЦВК точно залишиться в процесі до винесення рішення".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування