Луценко попереджає про махінації заради покупки "Утелу" Росією

Середа, 19 січня 2005, 11:41
Національний оператор зв'язку ВАТ "Укртелеком" у найближчі дні спробує передати оператора міжнародного зв'язку дочірнє підприємство "Утел" підприємствам, близьким до російської групи "Альфа".

Про це заявив журналістам народний депутат України Юрій Луценко.

За його словами, у вівторок в Україну прибула група фінансистів з Великобританії, яка разом з керівництвом "Укртелекому" готує випуск євробондів на суму 500 млн. грн. під заставу "Утела".

Договором буде передбачена переуступка предмету застави третій стороні - "фінансовому санатору, близькому до російської групи "Альфа", заявив Луценко.

За словами депутата, він готовить інформаційний запит до Служби безпеки України й Національного банку України, щоб не допустити цього.

Голова правління ВАТ "Укртелеком" Георгій Дзекон в інтерв'ю телеканалу "Інтер" сказав, що слова депутата не відповідають дійсності і є неправдою.

Раніше керівництво компанії повідомляло про плани на початку 2005 року перетворити "Утел" у свою філію. Відповідне питання передбачалося винести на чергові збори акціонерів.

Як повідомлялося з посиланням на Дзекона, "Укртелеком" готує випуск єврооблігацій на суму $350 млн. і підписав мандат на випуск з Citibank й Standard Bank London.

Україна в 2005 році планує продати на приватизаційному конкурсі пакет акцій "Укртелекому" у розмірі 42,86%, передавши покупцеві в управління ще 25% акцій з тих, що залишаються в держвласності 50%+1 акція.

"Укртелеком" у червні 2003 року приступився до розміщення трирічних облігацій на суму 700 млн. грн. по ставці 12% річних із щомісячною виплатою доходу, розмістивши до теперішнього часу їх на суму близько 420 млн. грн.

"Укртелеком" є монополістом на ринку стаціонарного телефонного зв'язку, займаючи близько 80% цього ринку. "Укртелеком" й "Утел" спільно займають близько 80% ринку міжнародного зв'язку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...