Януковичці не дають вітренківцям згадувати свою лідерку та написали вірші про Ющенка і Тимошенко

Середа, 19 січня 2005, 13:01
У центрі Донецька вже встановлено 89 наметів прихильників Віктора Януковича і лідера ПСПУ Наталі Вітренко, зокрема, 79 звичайних і 10 наметів із символікою Партії регіонів.

У наметах Партії регіонів продовжується запис в партію і збір підписів за проведення референдуму про федерацію, передає УНІАН.

Крім того, громадянам пропонують заповнити бланки скарг двох видів – на "незаконні дії" Центральної виборчої комісії і Верховного Суду України.

Прихильники Вітренко у своїх наметах проводять запис у ПСПУ.

Крім того, на площі Леніна з'явилися агітатори "Русского блока", Партії славянского национального єдінства и "Русской общіни України". Вони роздають листівки і прапорці своїх організацій.

У листівках громадяни закликаються відстоювати російську мову, православну віру і дружбу з Росією. Агітатор "Русской общины Украины" роздавав і окрему листівку з віддрукованими крупним шрифтом віршами, що ображають Віктора Ющенка і Юлію Тимошенко:

"Не потерпим Ющенко и Юлю!
Не для нас бандеровская власть,
Пусть получит прямо в рыло дулю
Вся эта оранжевая мразь!"

В той же час, як повідомляє видання Острів, прихильники Партії Регіонів і ПСПУ, які чергують в наметовому містечку, починають конфліктувати.

Так в ніч з вівторка на середу, о 4 годині ранку декілька "регіоналів" увійшли до намету, встановленого ПСПУ та вигнали з неї прихильника Вітренко. Вони обвинуватили хлопця у тому, що той ночував у наметі разом із двома дівчатами.

Крім того, представники ПСПУ повідомили журналістам, що на них натискають деякі представники Партії регіонів, вимагаючи не згадувати під час проведення мітингів прізвище Вітренко.

В той же час в Донецьку в середу відбувся черговий мітинг "на захист прав громадян". Ще два таких мітинги відбудуться 19 і 20 січня.

У мітингу брало участь близько 5 тисяч осіб з гаслами: "Донбас захистить свій вибір!", "Народ не згоден із свавіллям ЦВК!", "Трудящі України вибрали Януковича!", "Партія регіонів - за вибір народу!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування