Волков і Дніпропетровськ ведуть Тимошенко в прем'єри, "як пароплав"

Середа, 19 січня 2005, 13:34
Позафракційний депутат Олександр Волков вважає, що кращою кандидатурою на пост прем'єр-міністра є Юлія Тимошенко, а голови адміністрації президента - заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко.

В інтерв'ю журналістам у вівторок Волков відзначив, що останнім часом багато їздить регіонами України й скрізь, за його словами, чує думку про те, що "народ голосував за народного президента, і сьогодні народ хоче, щоб був уряд народної довіри".

"І на моє питання, кого ви хочете бачити на посаді прем'єра, я не чув іншого прізвища, крім Тимошенко", - сказав депутат.

На його думку, якщо під час інавгурації новообраного президента на Майдані Незалежності, де будуть представники всього українського народу із всіх регіонів, Віктор Ющенко поставить запитання про кандидатуру глави уряду, він почує єдине прізвище - Юлія Тимошенко.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, як будуть розвиватися події, якщо Ющенко не внесе кандидатуру Тимошенко в парламент, Волков сказав: "Ой, бідні ви, бідні".

Говорячи про перспективи підтримки у Верховній Раді кандидатури лідера БЮТ, Волков сказав, що вона пройде, "як пароплав, тим більше, що за нею стоять такі шановні люди, як я". На його думку, за Тимошенко проголосують 250-270 народних депутатів, а може навіть й 300.

Відповідаючи на запитання про те, як будуть розвиватися події, якщо Ющенко внесе в парламент кандидатуру Зінченко, Волков сказав: "Я дуже поважаю Зінченка, але сьогодні дуже складна економічна ситуація. Сьогодні потрібен фахівець у цій справі".

На думку депутата, віце-спікер "дуже сильний політик", але цього недостатньо, щоб очолити уряд. За словами Волкова, на чолі Кабінету міністрів сьогодні потрібен фахівець-економіст.

Депутат вважає, що найбільш підходящою посадою для Зінченка може стати посада голови адміністрації президента. "Глава АП - це саме для нього", - підкреслив він.

Волков також відзначив, що Ющенко дав дуже багато обіцянок українському народу, і щоб їх виконати, за підрахунками парламентарія, необхідно близько 16 млрд. грн.

***

Тим часом, 41 депутат Дніпропетровської міськради закликає Верховну Раду затвердити на посаду прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Як говориться у зверненні депутатів, спрямованому в середу в парламент, Тимошенко буде найбільш ефективною на посаді прем'єра.

У своєму зверенні депутати міськради називають Тимошенко "фахівцем високого рівня, здатним вирішити на цій посаді найбільш нагальні проблеми держави".

Крім того, вони вважають, що Тимошенко здатна протистояти окремим політичним силам, які хочуть повернути колесо історії й повернути державу в минуле.

Депутати, які підписали документ, ініціюють розгляд тексту звернення на черговій сесії міськради в середу з метою направити це звернення від імені всієї міськради.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування