Донецькі прихильники Януковича обіцяють Ющенку переворот?

Середа, 19 січня 2005, 14:47
Заступник керівника донецького відділення Партії Регіонів Владислав Лук'янов обвинувачує Верховний суд в упередженості й сумнівається в тому, як довго протримається нова влада.

"Якщо Верховний суд не прислухається до вимог, які лунають із наметових містечок, я думаю, що нова влада одержить сильну опозицію, і я не знаю, як довго вона у цієї влади протримається", - заявив він на засіданні виконкому Донецької облорганізації Партії Регіонів.

Донецька обласна організація Партії Регіонів - найбільша в Україні. Згідно з даними, викладеними на сайті Партії регіонів, найбільша кількість членів партії знаходиться в Донецькій області (271 707 членів за станом на 1 травня 2004 року).

Він також заявив, що "Верховний суд не має неупередженої позиції". "Це не влаштовує нікого - ні мене, ні десятки мільйонів виборців, які проголосували за Януковича", - цитує Лук'янова Острів.

У той же час голова Донецької облради Борис Колесников назвав роботу Партії регіонів на виборах "безпрецедентно успішною" і подякував за "безпрецедентну кількість голосів на користь кандидата Партії регіонів".

Факторами, які визначили успіх партії, були названі, по-перше, кандидат Янукович і його програма, яка повністю відповідала бажанням жителів області, по-друге - робота Кабінету міністрів під керівництвом Януковича, і по-третє, довіра людей до місцевої влади.

Колесников також повідомив, що з'їзд Партії регіонів України відбудеться не пізніше третьої декади лютого.

В інтерв'ю журналістам по закінченні засідання він підкреслив, що "не пізніше 15 березня ми вирішимо з нашими колегами з інших областей, чи будемо ми йти шляхом референдуму, або ми будемо йти шляхом прямого внесення в зал Верховної Ради доповнень і змін до Конституції, які забезпечать Україні федеративний устрій".

Колесников звернув увагу журналістів на те, що референдум - "це один з інструментів досягнення мети федерації. Для того, щоб Україна в рамках територіальної цілісності стала федеративною республікою, для цього потрібно одержати триста голосів у парламенті й внести відповідні зміни до Конституції".

"Референдум як засіб вираження інтересів народу можливий, але не веде ні до яких правових наслідків", - сказав Колесников.

Друге питання порядку денного про завдання Донецького обласного відділення Партії регіонів з підготовки до виборів 2006 року проводився в закритому режимі, без присутності журналістів.

У той же день, одразу після засідання Колесников і лідер ПСПУ Вітренко зустрілися на площі ім. Леніна в Донецьку з ініціативною групою з встановлення наметового містечка.

Підсумки "робочої зустрічі" обіцяно оприлюднити на черговому мітингу в середу в 17:00, що буде транслювати в прямому ефірі ТРК "Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування