Кушнарьов попередив Ющенка про зрадників і тріски

Середа, 19 січня 2005, 15:06
Генеральний секретар партії "Нова демократія", екс-губернатор Харківщини Євген Кушнарьов звернувся до Віктора Ющенка з відкритим листом, в якому просить лідера "помаранчевих" звернути увагу на політичні переслідування, які зараз мають місце в Україні та припинити їх.

На прес-конференції Кушнарьов повідомив, що лист у середу було направлено на офіційний сайт Ющенка.

"Найбільш небезпечна доба для суспільства – це час безвладдя. Небезпечна тим, що підіймають голови і нишпорять хижацьким поглядом ті, для кого революція, як ви її називаєте, є святом помсти і знищення опонентів", - йдеться в листі.

"Спочатку – морального, потім, ймовірно, – фізичного. І вже сипляться листи та заяви з вимогами "люстрації", зняття з посад всіх і вся, хто належав до старої влади, відкриття кримінальних справ і таке інше. Залишилося лише приступити до формування надзвичайних трійок", - зазначає Кушнарьов.

На думку Кушнарьова, тон такої поведінки від початку президентської кампанії задавали сам Ющенко та його найближче оточення.

"Певен ви і самі вже не раді своїм обіцянкам розтрощити всю "бандитську" владу. Але ті, хто на місцях сприйняв ваші слова як відмашку, вже роблять це за вас. Що ж поробиш, ліс рублять – тріски летять. Тільки "трісок" цих – порядних, чесних, досвідчених, компетентних, яких сьогодні намагається з ганьбою видавити з роботи, чимало в Україні…", - зазначається у листі.

Кушнарьов вважає, що таким чином Ющенко опинився в ситуації генерала, змушеного "віддати захоплене місто найманцям на три дні".

Кушнарьов наголосив, що через такі дії держава буде позбавлена високопрофесійної управлінської ланки.

На прес-конференції Кушнарьов наголосив, що до нього надходять десятки листів, в яких громадяни пишуть про факти ідеологічних переслідувань.

"Глава держави не має права ділити Україну на "нашу" і "не нашу". І якщо ви станете президентом, вам треба буде пояснити тій частині українського народу, яка голосувала проти вас, як ви збираєтеся захищати саме її інтереси", - також наголошується у листі.

Кушнарьов закликає Ющенка урезонити тих своїх прихильників, які "охочі до скорої розправи" та дати відсіч "перебіжчикам", які готові нищити свої колишніх колег, щоб вислужитися перед новою владою та зберегти свій тіньовий бізнес, корумповані зв'язки та привілеї.

Він висловив переконання, що люди, які послідовно зрадили спочатку комуністів, потім першого президента України Леоніда Кравчука, Леоніда Кучму і Віктора Януковича, не зупиняться перед четвертою зрадою.

"Я не прошу нічого особисто для себе – я вже неодноразово заявляв, що у структурах нової влади я себе не бачу", - йдеться у його листі.

Водночас на прес-конференції він, незважаючи на неодноразові запитання журналістів, не назвав жодного конкретного прикладу політичних переслідувань. Єдине, що він сказав, це те, що судова справа по відношенню до нього немає жодних правових підстав і має "виключно політичне забарвлення".

Кушнарьов також розповів, що вчора до Харкова приїхала родина з Львівської області, якій спалили будинок. Екс-губернатор Харківщини наголосив, що в області робиться і буде робити все, щоб допомогти таким людям.

Водночас, він визнав, що не звинувачує особисто Ющенка у переслідуваннях, оскільки той поки що не несе за це юридичної відповідальності.

За словами Кушнарьова, він був би задоволений, якби своїм листом привернув увагу лідера "помаранчевих" до того, що відбувається, і Ющенко публічно висловився з даного приводу.

УНІАН

Читайтет також:

Фракція Януковича боїться чорних списків "Пори" і просить СБУ про захист

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування