Прихильники Януковича готові переїхати на Майдан

Середа, 19 січня 2005, 17:33
У Маріуполі встановлено 8 наметів прихильниками Януковича в рамках "безстрокової акції протесту".

Про це повідомляє кореспондент "Острова" у Маріуполі.

Вони встановлені за заявкою, поданою в міськраду "групою мешканців міста", які є членами організації "Народна ініціатива".

Над наметовим містечком розвіваються біло-блакитні прапори "Вибір-2004", три прапори Росії три прапори України.

Щодня о 16.00 проводяться мітинги, на які збираються до тисячі осіб. За словами учасниці акції Світлани Хошенко, уже зібрано 18457 підписів за резолюцію на підтримку Януковича, 3986 - про скасування рішення ЦВК про визнання Віктора Ющенка переможцем на виборах, 3721 - за проведення референдуму про федералізацію України.

За словами учасників акції, вони координують свої дії з Донецькою організацією Партії регіонів.

Саме з обласного центру привозять атрибутику, а туди відправляють зібрані підписи.

У той же час місцева організація Партії регіонів, яку очолює міський голова Юрій Хотлубей, з підтримкою протестуючих не квапиться.

Живе в наметах 49 чоловік, місцеві жителі приносять їм продукти, теплі речі й ліки. За словами організаторів акції, серед жителів наметового містечка, двоє хворі простудними захворюваннями.

Прихильники Януковича встановили сім наметів на центральній площі Леніна в Сімферополі.

Учасники акції відгородили частину площі розміром 15х15 м, установивши коли й з'єднавши їх мотузками із блакитними стрічками, і називають цю територію "вільною від Ющенка".

На наметах розміщені плакати "За Януковича, за зміцнення єдності України з Росією", "Ми тебе любимо, Росія", "Нам відступати нікуди, за нами - Москва" і т.д.

Учасники акції проводять збір підписів на підтримку Януковича й збір коштів на підтримку наметового містечка.

У той же час у Херсоні прихильники кандидата в президенти Віктора Януковича встановили вже 6 наметів.

Як передає кореспондент УНІАН, активісти акції збирають підписи на підтримку свого кандидата та "автономії Південно-Східних областей".

Мешканці наметового містечка заявляють, що не визнають результати переголосування другого туру виборів і виступають з вимогою про припинення підготовки до інавгурації.

У випадку не виконання їхніх вимог учасники акції обіцяють пікетувати, а при необхідності й блокувати роботу органів місцевої влади.

Як повідомила комендант містечка, лідер ініціативної групи Наталя Жильцова, у четвер прихильники кандидата планують встановити ще 3 намети. За її словами, в Херсоні на підтримку Януковича вже зібрано 2,5 тис. підписів.

Комендант додала також, що активісти херсонського наметового містечка підтримують зв'язок з "донецькими соратниками" і у разі потреби готові переміститися в Київ на Майдан Незалежності, "щоб там відстоювати інтереси свого кандидата".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...