Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звання Ющенку дали за гроші, а Кравчука позбавили звання таємно

Середа, 19 січня 2005, 21:57
В'ячеслав Брюховецький, президент Києво-Могилянської Академії, стверджує, що саме їхній вуз народив гасло помаранчевої революції „Разом нас багато – нас не подолати!”

В інтерв’ю Бі-Бі-Сі Брюховецький розповів, що „помаранчева революція фактично розпочалася раніше, ніж з’явився Майдан”.

Він сказав, що гасло “Разом нас багато, нас не подолати" пролунало у Могилянці „десь трьома тижнями раніше, ніж воно пролунало на Майдані”.

„Це коли був перший протест студентів Києво-Могилянки у зв’язку з несанкціонованими обшуками, які намагалася здійснити міліція. Студенти, взявшися за руки, оточили університетське містечко, і з гаслом “Разом нас багато, нас не подолати" захистили його”.

Коментуючи висунення Віктора Ющенка на здобуття Нобелівської премії миру, Брюховецький сказав, що це була ініціатива Львівського університету імені Франка, Українського католицького університету у Львові та Могилянки.

„Події останніх місяців в Україні – це щось таке, чого в світі, очевидно, ще не було. Фактично у мирний спосіб було розв’язано надзвичайно конфліктну ситуацію”, - пояснив він.

„Безперечно, уособленням цього режиму є пан Кучма і деякі його приспішники. Але, я думаю, тут ідеться ширше – ідеться про повалення залишків тоталітарно-комуністичного режиму, який ще майже панує на теренах колишнього Радянського Союзу”, - сказав Брюховецький.

Брюховецький нагадав, що Ющенко має звання почесного доктора Києво-Могилянської Академії. „Він це звання отримав одним з перших, коли ще працював у Національному банку. Цим ми відзначили здійснене ним успішне запровадження гривні”.

Коментуючи позбавлення Кравчука цього звання, Брюховецький сказав: „На жаль, події останніх місяців показали, що Леонід Кравчук не був на висоті моральних вимог, які ставить Києво-Могилянська спільнота до своїх членів”.

„Він чудово знав про фальсифікацію виборів, він чудово знав, що відбувалося перед тим у Мукачевому, він є одним з соціал-демократів (об’єднаних), які, власне, й ініціювали усі ті речі”.

Брюховецький повідомив, що Кравчука позбавили звання таємним голосуванням на Вченій раді. Він також нагадав, що звання йому дали коли він уже не був президентом.

На питання, які гарантії, що Могилянка не розчарується президенті Ющенку, Брюховецький сказав:

„Виросло нове покоління людей, яке і здійснило помаранчеву революцію. Порівняймо її з революцією на граніті 89-го року... Тоді студенти, які поставили намети, фактично зверталися до старших, до своїх батьків, до депутатів Верховної Ради з проханням змінити ситуацію – зняти прем’єр-міністра, тощо. Під час помаранчевої революції уже старші люди дивилися на студентів і просили змінити ситуацію. Себто йдеться про кардинальні зміні”.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: