СУД ПІШОВ УХВАЛЮВАТИ РІШЕННЯ. ЦВК і сторона Ющенка не хочуть їсти "силос" і фольклор

Середа, 19 січня 2005, 21:59
Верховний Суд заслухав сторони в ході дебатів і вийшов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення зі скарги Віктора Януковича.

Представники Ющенка та ЦВК просять Верховний Суд не задовольняти скаргу Януковича.

Про це вони заявили, виступаючи із заключним словом у суді.

Член ЦВК Магера відзначив, що йому неприємно було чути на адресу ЦВК звинувачення в тому, що певні категорії громадян не змогли проголосувати.

За його словами, закон про переголосування 26 грудня знайшов підтримку більше 400 народних депутатів. Магера запропонував хоч комусь із тих 8 народних депутатів, які представляють Януковича, піднятись і сказати, що він не голосував за цей закон.

У цей момент представник Януковича Михайло Добкін вигукнув: "Народних дєпутатов уважай".

Магера охарактеризував 621 том порушень на виборах, надані сторона Януковича, "як правовий силос", зазначивши, що ці слова належать Степану Гавришу. І попросив відмовити в задоволенні скарги.

Микола Катеринчук назвав скаргу опонентів правовим "абсурдом" та "нігілізмом".

На думку представника Ющенка Юрія Ключковського, аргументація сторони Януковича "базується в основному на фольклорі".

Таким "фольклором", на його думку, є аргументи, що КС нібито встановив порушення прав громадян, що були мільйони, які не змогли проголосувати тощо.

Ключковський також назвав дії супротивників спробами "демонізувати видатне явище, які отримало публічну назву помаранчева революція".

Адвокат Ющенка Микола Полудьоний зазначив, що сторона позивача не навела жодних доказів системних порушень. А за умови відсутності системних порушень не можна оскаржувати результати виборів, зазначив він.

Адвокат Рєзніков спростував звинувачення в маніпулюванні даними з серверу ЦВК і нагадав, що при встановленні результатів виборів користувалася даними протоколів, а не даними із серверу.

За його словами, їх "процесуальні супротивники" не надали доказів порушення колегіальності дій ЦВК.

Також, адвокат відзначив, що в скарзі супротивника відсутня вимога про визнання незаконними дій ЦВК по складанню протоколу, яка мала б бути основною.

Рєзніков наголосив, що всі процесуальні докази, не можуть визнані доказами, бо не підтверджують предмет дослідження. І не оскаржувалися у ЦВК та судах.

Він попросив повністю відхили скаргу Януковича й залишити в силі постанову ЦВК

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування