Рибачук віддав Солані компакт-диск, а потім згадав пісню Анжеліки Варум

Середа, 19 січня 2005, 23:17
Майбутній віце-прем’єр з євроінтеграції Олег Рибачук передав верховному комісару ЄС Хав’єру Солані план євроінтеграції України, розроблений Ющенком.

Як повідомив Рибачук "Українській правді", у середу в Брюсселі він мав годинну зустріч з Соланою.

"Постскриптумом до цієї зустрічі я б виніс слова з пісні Анжеліки Варум і Леоніда Агутіна "Все в твоих руках". Виключно в руках України і її уряду відповідь на питання про терміни і перспективу членства України в ЄС", - сказав Рибачук.

"Те, що зробив народ України під час революції, створило великий кредит довіри в Брюсселі. І це дійсно відчувається", - додав Рибачук.

"Україні треба демонструвати кроки, і це є найкращою гарантією європерспективи Україні. Моє відчуття, що ми більше ніколи не будемо чути слів, що Україна ніколи не буде членом ЄС і все, на що ми можемо розраховувати – це на політику добросусідства".

"Все змінилося. Європосадовці не говорять це вголос, але у приватних розмовах відчувається, що все змінилося",- сказав Рибачук.

"Політика добросусідства може бути кроком євроінтеграції. Найкраще – це не боротьба заяв з боку Києва і Брюсселя, а конкретні справи", - сказав він.

За словами Рибачука, "вражає те, що зустріч з Соланою вдалося організувати протягом одного дня".

"Я залишив у Солани диск з планам євроінтеграції Ющенка. Там текст національної стратегії євроінтеграції, кроки президента Ющенка з її імплементації, укази, якими це досягається".

Рибачук повідомив, що з Соланою вони також "обговорювали україно-російські стосунки".

"Те, що Ющенко вибудовуватиме добросусідські відносини з Росією – ця позиція була сприйнята як правильна, так само як і на нещодавніх переговорах із заступником держсекретаря США Армітаджем".

"Наш головний вектор – це євроінтеграція, і ми в цій площині вибудовуватимемо стосунки з Росією", - сказав також Рибачук Солані.

Рибачук повідомив, що протягом наступних двох днів матиме зустрічі з єврокомісарами, які мають відношення до України, а також європарламентарями.

Рибачук сказав, що Солана не зможе бути присутнім на інавгурації Ющенка, "оскільки має на ці дні інші плани". "Водночас він сказав, що готовий зробити окремий візит до Києва".

Рибачук також подякував Солані за кроки європейських лідерів з урегулювання кризи після 21 листопада. "Ми зійшлися на думці, що тоді стояли за крок до силового варіанту", - сказав Рибачук.

"Українська правда"

Читайте також:

Рибачук: Я реалізую мрію життя Ющенка. І не сперечайтесь зі мною – бо Пінчук уже тричі програв

Олег Рибачук. Віце-прем’єр, який познайомив Ющенка з його дружиною


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...