Ющенківці обіцяють, що тепер знайдеться місце і для Шуфрича

Четвер, 20 січня 2005, 02:42
Представники Віктора Ющенка заявляють, що тепер, після рішення Верховного суду, лідер "Нашої України" став президентом України.

"Відтепер ми маємо нового президента Віктора Ющенка. На цьому виборчий процес закінчено, і можна починати думати, як жити при новому президенту", - сказав представник Ющенка у ЦВК Юрій Ключковський після оголошення вердикту Верховного суду.

На питання про можливість оскарження Януковичем рішення Верховного суду у Європейському суді з прав людини, Ключковський сказав: "Нехай спробує".

Один із лідерів "Нашої України" Петро Порошенко сказав, що "відтепер Україна з новим президентом".

"Від нинішнього моменту, другої години сорока хвилин 20 січня починається новий відлік часу в Україні", - сказав Порошенко. "У нас більше немає ні конкурентів, ні опонентів. Ми починаємо об’єднувати країну".

"Період безвладдя, який щодня коштував мільйони доларів, завершився", - сказав Порошенко.

Щодо дати інавгурації Ющенка, Ключковський сказав, що її призначить у четвер Верховна Рада.

Порошенко пояснив, що поки як робочий варіант інавгурацію вирішили провести 23 січня, однак у четвер зранку відбудеться нарада, де можуть перенести інавгурацію на 22 січня.

"Справу "Верховний суд України проти Віктора Януковича" завершено на користь Верховного суду", - так прокоментував відмову суду задовольнити скаргу Януковича його представник Нестор Шуфрич після оголошення судового рішення.

За словами Шуфрича, після того як представників Януковича було обмежено в можливості "дати реальні пояснення і довести скаргу", а також після оголошення Верховним судом, що 19 січня є останнім днем призупинення публікації ЦВК про перемогу Ющенка, "говорити, яке буде рішення, можна було зразу".

При цьому депутат додав, що його сторона сподівалася на збереження пристойності, і що їхні опоненти "не будуть розмахувати газетою", в якій опубліковано постанову ЦВК про визнання Ющенка президентом, ще до оголошення рішення суду.

На думку народного депутата, "процес, так як він проходив", залишив багатьох прихильників Януковича невдоволеними, і тепер їхні "дії можуть бути адекватними".

"Нас Верховний суд благословив на будь-які форми боротьби", - сказав Шуфрич, додавши, що "сьогодні, після рішення Верховного суду, в Україні можна робити все".

Втім, представник Януковича зазначив, що не закликає до будь-яких масових акцій, поки не буде прийнято відповідних рішень політичних сил, які підтримують Януковича.

"Ми повинні провести з'їзди партій, які формуватимуть опозицію в парламенті, і вони визначать тактику і стратегію опозиційних сил", - сказав Шуфрич.

На думку Шуфрича, майбутньою опозицією в парламенті будуть комуністи, об'єднані соціал-демократи і Партія регіонів.

Коментуючи заяви Шуфрича щодо можливих акцій громадської непокори, довірена особа Ющенка Микола Катеринчук сказав:

"Шуфрич багато обіцяв, але за що він береться – виходить не дуже гарно. Проте в демократичній Україні, яку ми починаємо будувати, є місце всім, у тому числі і Шуфричу".

Глибокої ночі у четвер, у момент, коли Верховний суд оголосив рішення не задовольнити скаргу Януковича, під Верховним судом зібрався нечисленний пікет прихильників Ющенка.

Близько 20 осіб з помаранчевими прапорами скандували: "Переможці!".

"Українська правда"

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ ПРОГРАВ. ТАК ВИРІШИВ СУД

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування