Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка не було договору з Тимошенко, а в Порошенка - немає конкурентів?

Четвер, 20 січня 2005, 11:59
Народний депутат Петро Порошенко стверджує, що не існує договору між Тимошенко і Ющенком про призначення на посаду прем'єра.

"Я не суперничаю ні з Тимошенко, ні з іншими людьми з команди Ющенка. Під час складання коаліційної угоди я був членом робочої групи. Ніяких документів, що розподіляють урядові посади, координаційну раду кампанії не підписував", - сказав він в інтерв'ю "Врємя новостєй".

"Вибори виграли не "Блок Юлії Тимошенко" і не партія "Солідарність", а коаліція Віктора Ющенка. За результативність влади буде відповідати вся команда. Незалежно від того, хто стане прем'єром, ця команда залишиться єдиною", - сказав Порошенко.

На репліку, що конкуренти вважають його гарним тактиком, але не дуже досвідченим стратегом, Порошенко відповів: "У мене немає конкурентів".

Говорячи про створення владної вертикалі, Порошенко відзначив, що новий уряд "почне із жорстких антикорупційних дій", однак слово "люстрація" він "на дух не переносить".

Порошенко не став проводити аналогії з демократичною революцією в Росії 1991 року, ідеали якої тепер забуті. На питання, чи не очікує таке Україну він відповів:

"В 1991 році я навіть прилетів у Москву, щоб взяти участь у цих подіях. Тоді мені дуже імпонував образ Єльцина. Однак проводити паралелі не зовсім коректно. Віктор Ющенко належить до іншого покоління - для його команди загальнонаціональні пріоритети вище особистих інтересів", - сказав він.

У відносинах з Росією Порошенко пообіцяв "ефективність і передбачуваність".

На питання, чи загрожує перегляд прав власності російським інвесторам, кандидат у прем'єри відповів: "мені подобається висловлення Путіна: хто чесно купив власність, тому нічого не загрожує".

Порошенко не став говорити про долю газотранспортного консорціуму. "Я нічого не можу сказати: Кучма приховав від Ради ці документи", - сказав він.

Про подальшу долю ЄЕП Порошенко сказав, що не хотілося б, щоб створення ЄЕП "перетворилося на балаканину про створення спільних наднаціональних органів".

"Такі декларативні заяви б'ють по іміджу наших країн. Я був би радий наповнити ЄЕП реальним змістом: потрібно ліквідувати подвійне оподатковування й митні бар'єри, створювати нові робочі місця", - відзначив він.

Щодо того, чи буде розірвана трирічна угода про реверсне використання нафтопроводу Одеса-Броди для прокачування російської нафти, Порошенко
сказав:

"Тут компроміс буде знайдено швидше, ніж будь-де. Це питання для Росії не знакове, а Україна має у своєму розпорядженні достатній простір для компромісу".

На питання, чи подасть Україна офіційну заявку на вступ у НАТО, він відповів:

"Україна подасть заявку на вступ у ЄС -і це одна з основних тез кампанії Ющенка. Якщо вступ у Євросоюз буде пов'язано з низкою оборонних ініціатив, включаючи співробітництво з НАТО, даний напрямок також буде опрацьовуватися. Чи буде це зроблено на противагу Росії? Думаю, ні, оскільки Москва також зацікавлена в комплексі заходів безпеки в регіоні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...