Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КПУ відмовляється від місць в уряді, й формують "лівий фронт"

Четвер, 20 січня 2005, 13:12
Компартія не буде брати участь "у торгівлі державними посадами", заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

"Доти, поки ми не будемо мати на руках конкретну програму уряду - будь-які розмови про це безпредметні. КПУ ні за яких умов не буде брати участь у торгівлі державними посадами" - заявив Симоненко в четвер в інтерв'ю журналістам.

Лідер Компартії підкреслив, що для комуністів "принципово важливо, які політичні, управлінські й економічні механізми, будуть задіяні для реалізації урядової програми й у чиїх інтересах", повідомляє прес-служба Компартії.

"Час покаже, чи здатна команда Ющенка втілити в життя ті передвиборчі зобов'язання, які з такою легкістю лунали в період виборчої кампанії", - сказав Симоненко.

"Поки спадкоємці режиму зосередили свої зусилля не на рішенні найгостріших соціальних проблем і зміцненні інтеграційних процесів у рамках Євразійського простору, а на міжкланових переговорах Ахметова, Пінчука, Порошенка, Тимошенко, за посередництвом соратника Кучми Волкова, якій "перефарбувався", - вважає Симоненко.

Він також сказав, що команда Ющенка зосередила увагу на "торпедуванні на догоду іноземним спонсорам виборчої кампанії Ющенка реалізації вигідних Україні проектів у рамках ЄЕП, на форсуванні процедури вступу до НАТО й СОТ без врахування національних інтересів України".

"В уряді, якій обирає ці орієнтири, - комуністів ніколи не буде", - заявив Симоненко.

Лідер комуністів вважає, що опозиція має формуватися "тільки на базі лівих політичних сил, на базі лівої ідеології".

Він стверджує, що будь-яка "права опозиція" - це лише "один з елементів виборчих технологій і цинічних політичних торгів між різними фінансово-промисловими угрупованнями".

На думку Симоненка, вибори показали, що "тільки КПУ по праву може сьогодні йменуватися лівою партією".

"Керівництво СПУ, ПСПУ й псевдолівих партійок, підтримавши на виборах представників великого капіталу, номенклатурно-бюрократичної верхівки й різномастих політичних авантюристів, маніпулюючи свідомістю своїх прихильників, пішло на зрадництво інтересів виборців, на відмову від боротьби за права й свободи людей праці, на розкол, ослаблення й дискредитацію лівого руху", - заявив Симоненко.

"Але ми, комуністи, готові, і вже заявили про це привселюдно, до формування сучасної широкої лівої коаліції політичних сил, громадських організацій й окремих громадян - Лівого Фронту", - сказав лідер КПУ.

"Комуністи ніколи не виступали якоюсь абстрактною опозицією тому або іншому президенту, прем'єр-міністру й уряду, тим або іншим персоналіям. І ніколи, як стверджують наші опоненти, не обслуговували режим", - заявив Симоненко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування