Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТРК Ахметова зробили попередження

Четвер, 20 січня 2005, 13:21
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження керівництву донецької ТРК "Україна".

Попередження винесено за протидію перевірці передач цієї телекомпанії, що викликали обурення громадськості і підігрівали на сході України сепаратистські настрої, повідомляє Телекритика.

За це рішення проголосували шість членів Національної ради (Понеділко, Шевченко, Бутко, Лебедєва, Лешик, Фартушний), утрималися – двоє (Манжосов та Павленко).

Перед цим Нацрада розглядала заяву цієї телерадіокомпанії, спрямовану проти заступника голови Національної ради Шевченка, яку було широко оприлюднено в ЗМІ та розіслано органам влади і медіа-установам.

Саме Шевченку було відмовлено в наданні копії передач.

Цій заяві було дано критичну оцінку, оскільки доказів звинувачень, що містилися в ній, телекомпанія так і не надала.

Під час засідання Нацради аргументи донецьких юристів було спростовано, а керівнику телекомпанії Геннадію Кондаурову – вказано на неприпустимість подібного реагування на законні вимоги Національної ради.

Коментуючи історію з цією заявою, Шевченко заявив, що йому прикро за керівництво ТРК "Україна", яке підводить свій колектив з самого початку діяльності цієї телерадіокомпанії.

"Цього разу Національна рада підтвердила своїми рішеннями, що вимоги законодавства мають виконувати навіть ті, хто звикся з роллю фаворита влади", – наголосив він.

За останній рік це єдина дисциплінарна санкція, застосована Національною радою проти теле- чи радіокомпанії загальнонаціонального статусу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування