Януковичу опозиційність упала на голову. Він збирає "одномышленников"

Четвер, 20 січня 2005, 18:06
Віктор Янукович обіцяє не заважати конструктивним крокам нової влади на користь соціального захисту суспільства.

Про це він сказав в ефірі ТРК "Україна"

"Мені важко уявити статус опозиціонера. Я по натурі своїй не руйнівник, а творець, все життя будував. І якщо кажуть, що треба зараз жорстко ставиться…, то я скажу, що багато чого залежить від нової влади", - сказав Янукович.

"Якщо нова влада буде підтримувати нові стандарти життя, ми будемо тільки помічниками, будемо відстоювати цю позицію, не будемо нікому заважати, а будемо брати участь у будь-яких творіннях, хто б з добром до нас не йшов - ми будемо завжди вітати", - відзначив він.

Щодо позиції його партії в парламенті, він сказав, що вона буде в "конструктивній опозиції, щоб ніхто не поламав те, що ми побудували". "Займаючи принципову позицію - будемо працювати на майбутнє", - додав він.

Події після 21 листопада він охарактеризував "постійне порушення Конституції".

"Не дай боже, що б хтось зіштовхнувся з тим, що я. Я нікому не побажаю. У мене немає іншого варіанта, ніж захищати права людей, які мене підтримали", - сказав він.

"Моя опозиційність звалилася мені на голову зненацька і я її буду використати на благо людей", - додав Янукович.

Щодо реформи Партії Регіонів і створення коаліції, Янукович сказав, що в нього багато союзників. За його словами, "відбулося очищення", "відпали випадкові люди".

Він не зміг назвати конкретно сили, які ввійдуть у його коаліцію, але відзначив, що "іде об'єднавчий процес. Де-факто, уже існує коаліція, а де-юре покаже процес", - додав Янукович.

Він закликав до об'єднання своїх "одномышленников" (а не "однодумців").

Януковичу кілька разів довелося відповідати на запитання про федерацію. Янукович сказав, що позитивно ставиться до ідеї, але нагадав долю референдуму 2001 року. "Ми не одержали законну відповідь на наше волевиявлення", - відзначив він.

"Тому ми повинні будувати правову державу, ...бачити реальний механізм захисту наших прав", - сказав екс-кандидат у президенти.

"Я негативно ставлюся до всяких сепаратистських настроїв, але я багато років уже домагався розширення прав регіонів різними методами", - сказав Янукович.

На питання, чи варто ходити на вибори, "Мені важко казати, але в нас немає іншого шляху, і сьогодні ми переконалися, що державу, систему держави потрібно міняти", - сказав він.

"У мені сидить протест проти того, що відбулося, я м'яко кажу. Я думаю, ця позиція нас об'єднає на цьому шляху й у майбутньому", - відзначив Януковичем.


Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування