Шуфрич погрожує Ющенку "адекватними" діями під час інавгурації

Четвер, 20 січня 2005, 19:25
У відповідь на бойкот з боку депутатів "Нашої України" і БЮТу призначення суддів Конституційного Суду, партія СДПУ(О) може відповісти "адекватно" під час інавгурації Ющенка.

Про це заявив Нестор Шуфрич в четвер на прес-конференції в Києві.

Висловивши обурення щодо перешкоджання складенню присяги на посаду суддів Конституційного Суду з боку "Нашої України" і БЮТ, Шуфрич зауважив:" Ми залишаємо за собою право діяти адекватно у неділю 23 січня. Конституція – вона або є, або її немає".

Він повідомив про те, що у п’ятницю з цього приводу буде зроблено заяву від СДПУ(О).

"Сьогодні завершився виборчій процес в Україні. Завершився рішенням ВС. Ми можемо вважати його справедливим, чи ні, але в Україні ще діє закон. І ми це рішення приймаємо, що дає можливість Ющенку інавгуруватися згідно з рішенням парламенту у неділю", вважає Шуфрич.

Разом з тим, він підкреслив, що вважає рішення суду "таким, яке важко назвати справедливим та неупередженим".

"Після таких рішень поваги до суду навряд чи варто чекати", додав Шуфрич.

Він заявив, що "своїм президентом Ющенка сьогодні не вважає" і його політична сила віднині в опозиції.

Шуфрич підкреслив, що його партія "в опозиції до влади, але не до народу України", і підтримуватиме владу, якщо її дії сприятимуть покращенню життя людей.

"Але практика вже сьогоднішніх голосувань показує, що підтримувати їх немає в чому, Вони ще не при владі, а вже проти народу", сказав Шуфрич.

В подальшому він пообіцяв різні форми боротьби з боку своєї політичної сили, як він сказав, з боку опозиції.

"Методи після рішення Верховного Суду – будь-які. Звичайно, ми будемо при цьому іноді гортати Конституцію і закони України".

Також депутат Заєць підкреслив, що "ВС зробив одну дуже небезпечну річ – він узаконив революцію в українській державі і українському суспільстві як спосіб отримання влади".

Михало Добкін додав, що "Суд відстоював інтереси конкретної політичної силі, який він почав вірно служити від минулого судового процесу".

Українська правда

Ющенківці зірвали останню операцію Кучми. Він ходить похнюплений за Литвином

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...