Росія обіцяє високий рівень на інавгурації, Німеччина – голову Бундестагу

Четвер, 20 січня 2005, 20:43
Росія буде представлена на високому рівні на інаугурації Віктора Ющенка 23 січня в Києві.

Про це заявив у четвер на прес-конференції глава МЗС Росії Сергій Лавров після переговорів з міністром закордонних справ Франції Мішелем Барньє.

"Що стосується Росії, то вона буде представлена на високому рівні. Питання буде вирішене найближчим часом", - заявив міністр.

У свою чергу Барньє повідомив, що в Київ на інаугурацію поїде член уряду Франції.

Дата інаугурації постійно мінялася, але, звичайно, "члени французького уряду будуть присутні", відзначив глава МЗС Франції. Він додав, що сам не буде присутній на інавгурації, оскільки в цей час заплановано його поїздку до Нью-Йорку.

Коментуючи візит Ющенка до Москви, Лавров заявив, що "це повністю відповідає його (Ющенка") заявам про те, що свій перший візит він здійснить у Росію, а російське керівництво тоді ж говорило, що готове прийняти його з візитом".

Відповідаючи на запитання про те, як він оцінює цю подію, Лавров відзначив, що "Росія й Україна живуть разом, наші народи пов'язані тисячами ниток, наші культури й економіки залежні в хорошому сенсі, і немає нічого неприродного в тому, що Ющенко здійснює перший візит у Росію".

Барньє на цій же прес- конференції заявив, що Париж схвалює рішення обраного президента України здійснити свій перший закордонний візит у Росію.

"Ми раді тому, що перший візит Ющенко здійснює у Москву, з огляду на багаторічні зв'язки двох країн в історичній, культурній, географічній й економічній сферах", - сказав французький міністр.

За його словами, "ми самі підтримували демократичний рух на Україні". Барньє повідомив, що Євросоюз зацікавлений у добрих стосунках обох країн.

На інавгурації президента Ющенка Німеччину буде представляти голова Бундестагу Вольфганг Тірсе (Wolfgang Thierse), повідомив посол ФРН в Україні Дітмар Штюдеманн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News