До Ющенка їдуть 7 президентів і 50 делегацій

Четвер, 20 січня 2005, 23:00
За даними на 17.00 21 січня свою готовність прибути в Київ уже підтвердили 50 офіційних іноземних делегацій.

Як повідомив агентству "Новини - Україна" прес-секретар МЗС України Маркіян Лубківський, сім іноземних делегацій, які прибудуть до Києва, будуть очолювати президенти, сім делегацій - глави парламентів, два - прем'єр-міністри й два - міністри.

На даний час свою участь в інаугураційних заходах підтвердили також п'ять керівників й один заступник керівника міжнародних організацій.

На церемонію інаугурації президента Віктора Ющенка приїде комісар Європейської комісії з питань зовнішніх відносин й європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

Як повідомили в представництві Єврокомисії в Україні, новообраний президент України вступає на пост після переголосування другого туру виборів, що на думку міжнародних спостерігачів "значно наблизило" Україну до міжнародних стандартів вільних і чесних виборів.

Європейська комісія сподівається на співробітництво з новим президентом України в напрямку поглиблення відносин між ЄС й Україною в політичній та економічній площині в рамках Європейської політики сусідства.

Великобританію на інаугурації буде представляти міністр із питань Європи, член парламенту Денніс МакШейн, який прибуде в Україну 23 січня, повідомляє британське посольство.

МакШейн також зустрінеться з низкою українських політиків.

Німеччину буде представляти Глава Бундестагу Вольфганг Тірсе (Wolfgang Thierse), який прибуде в Київ 23 січня, повідомляє німецьке посольство.

Тірсе також зустрінеться з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Францію представлятиме міністр зовнішньої торгівлі Франсуа, повідомила прес-служба посольства Франції в Україні.

23 січня для участі в інавгурації Ющенка також прибуде чинний голова Організації з безпеки й співробітництва в Європі, міністр закордонних справ Словенії Димитрій Рупель, повідомляють Українські Новини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News