Ющенку потрібна рішучість з Путіним та Кучмою?

П'ятниця, 21 січня 2005, 11:38
Новообраний президент Віктор Ющенко дуже швидко після інавгурації назве ім'я прем’єр-міністра та оприлюднить докладну програму його пріоритетів, особливо це стосується планів щодо наближення України до Європейського Союзу.

Таку думку, висловлену у статті, опублікованій в газеті "Financial Times", наводить Українська служба Бі-Бі-Сі.

Автор статті зазначає, що відмова Ющенка діяти до інавгурації та назвати прем’єра "складає враження, що він відмовчується".

Далі, газета зазначає, що Ющенко, можливо, хотів би призначити на посаду прем'єра провідних членів його партії "Наша Україна", і згадує імена Петра Порошенка і Олександра Зінченка.

Видання пише, що боротьба за владу в новому уряді створила враження, що коаліція пана Ющенка виглядає розділеною, хоча Юлія Тимошенко в інтерв'ю в четвер спростувала існування розколу в команді Ющенка.

Повільність процесу та сварки, повідомляє видання, спричинили зростання занепокоєння з приводу політичного стилю пана Ющенка. "М'який чоловік, який надає перевагу примиренню, а не конфлікту, він подекуди розглядався як такий, якому не вистачає рішучості", - зазначає кореспондент "Financial Times".

Відзначивши мужність Ющенка під час історії з отруєнням, газета пише, що знову з'явилось старе занепокоєння, та цитує керівника Фонду "Відродження" Григорія Немирю, який сказав, що "Ющенко - це людина, у якої подекуди немає волі діяти своєчасно".

Видання вважає, що зараз у Ющенка є чудова нагода скористатись моментом, в той час як його помічники кажуть, що він її не втратить.

Газета зазначає, що складнощі виникнуть через "потребу вирішення питань, включно з бюджетним дефіцитом, невдоволенням прихильників Януковича, які складають більшість промислового сходу країни, запланованим розслідуванням зловживань під час ери Кучми".

"Особливо це стосується незаконних приватизацій, підозр у причетності до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе", - стверджує автор статті.

Як вважає видання, Ющенка очікують також труднощі у відносинах з Росією, яка підтримувала Януковича під час виборів.

Однак, пише газета, Ющенко хотів би налагодити мости, власне як цього хоче і Владімір Путін, який в четвер "нарешті привітав Ющенка з перемогою".

Газета нагадує, що Ющенко зустрінеться з Путіним в Москві в понеділок, що стане першим закордонним візитом на посаді президента, після якого впродовж тижня будуть здійснені візити до Європейського парламенту, Польщі та на Всесвітній форум у Давосі.

Ці візити, підкреслює видання, матимуть символічне значення, однак реальну роботу треба буде виконати у Києві.

Газета також зазначає, що у Ющенка буде небагато часу через підтримку конституційної реформи, згідно із якою частина повноважень президента перейде парламенту у вересні 2005 року. "До того часу люди, які підтримали пана Ющенка, хотітимуть побачити результати", - підкреслює газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...