Пустовойтенко хоче працювати в уряді

П'ятниця, 21 січня 2005, 15:40
Народно-демократична партія не буде переходити в опозицію до нового керівництва країни.

Про це заявив у п'ятницю лідер НДП Валерій Пустовойтенко на прес-конференції в Києві, де проходило засідання політради партії.

Відповідаючи на запитання журналістів, він сказав: "Ми не збираємося цього робити, і навіть не думали. Ми будемо конструктивно планувати свою роботу".

Пустовойтенко привітав Віктора Ющенка з перемогою на виборах, побажав йому здоров'я, мудрості й сили, щоб "витримати всі навантаження, які на нього зараз наваляться".

За словами лідера НДП, у партії зараз є досить багато підходящих кадрів, а також "бажання працювати у виконавчих органах" влади.

Відповідаючи на запитання журналістів, Пустовойтенко розповів, що за останньою знайомою йому версією, новим прем'єром може бути Олександр Зинченко.

Разом з тим, лідер НДП вважає, що "Верховна Рада не буде голосувати за прем'єра, поки не буде зрозумілим чіткий розподіл інших високих посад". Він також негативно висловився щодо "деяких кандидатур, які пропагуються на сьогодні", тому що, на його думку, цим кандидатурам "ще дуже далеко до професіоналізму".

На питання про те, чи піде НДП на парламентські вибори 2006 року в блоці або самостійно, Пустовойтенко дав зрозуміти, що поки що вважає блокування невигідним.

"В той час, коли ми входили в блок "За єдину Україну!" (на виборах до парламенту в 2002 році), ми практично не займалися партійною роботою, і в результаті партія тільки втратила. Аналогічна ситуація була, коли ми входили в блок на підтримку Віктора Януковича", - сказав Пустовойтенко.

Він також зазначив, що 24 березня цього року пройде з'їзд партії, на якому будуть вирішуватися питання щодо виборів-2006, і підкреслив, що "партію буде обов'язково оновлено".

Зокрема, НДП планує розширити роботу з молоддю й змінити статут, внісши в нього обмеження на строк перебування на керівних посадах у партії.

Як відомо, на останніх виборах президента України НДП підтримала Віктора Януковича.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News