Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко думає, що Ющенко втомився. Вона не хоче, щоб їй "закривали рота"

П'ятниця, 21 січня 2005, 20:10
Права рука Юлії Тимошенко Олександр Турчинов вважає, що Віктор Ющенко формує новий уряд непрозоро і незрозуміло.

Як сказав Турчинов в інтерв'ю "Київському телеграфу", "кадрові проблеми вирішуються непрозоро", а "у лідера (Ющенка) немає твердої і зрозумілої позиції".

Турчинов також повідомив, що поки БЮТ узагалі "не задіяний у справі створення нового уряду".

"Напевно, дається взнаки втома від виборчої кампанії. Сподіваюся, що пауза просто затяглася, і коли вона закінчиться, ми станемо використовувати прозорі політичні механізми при формуванні нової влади".

Турчинов нагадав, що існує угода між Ющенком і Тимошенко: "Ющенко зобов'язується у випадку обрання президентом підтримати кандидатуру Юлії Володимирівни на посаду глави Кабміну".

"Поки нас ніхто не проінформував про денонсацію цього документа або про те, що коаліція перестала існувати. Можливо, подібна ситуація виникла в результаті утоми", - сказав Турчинов.

На питання журналіста, що Ющенко не вносить Тимошенко, оскільки вона повинна була забезпечити перемогу Ющенка після першого туру, Турчинов відповів:

"Угода між Ющенком і Тимошенко передбачає перемогу коаліції, що і було зроблено. (...) Якщо у Віктора Андрійовича є якісь претензії, то їх варто привселюдно озвучити або сповістити своїх партнерів по коаліції про зміну принципів формування виконавчої влади".

Зараз же, за словами Турчинова, "намагаються стравлювати політичних лідерів, використовувати нові форми компромату".

"Оскільки таким некоректним формам конкуренції ніхто не дає належної оцінки, то старі політичні технології сьогодні реалізуються "у повний зріст". Хтось ходить і збирає свій Кабінет міністрів, хтось розповідає, чому не в інтересах України обрання того або іншого кандидата..."

"От, приміром, Олександр Мороз зробив заяву про те, що Петро Порошенко і Юлія Тимошенко мають свій бізнес і тому не можуть очолювати уряд, оскільки вийде "зрощення" влади і капіталу. Щоправда, мені особисто нічого не відомо про бізнес, яким займається Юлія Володимирівна. Хоча ми разом працюємо от уже сім років... Якби Сан Санич пояснив, що він має на увазі, то було б легше знайти зустрічні аргументи".

На питання, чи погодиться Тимошенко замість прем'єрства зайняти посаду глави Ради нацбезпеки, Турчинов сказав, що якщо "нам просто пропонують зайняти якусь посаду за участь у виборах, щоб "закрити рота", то, зрозуміло, це викликає і відповідну реакцію".

"Наш блок має право вносити свої пропозиції, аналізувати контраргументи і робити висновки. Сьогодні нас цікавить не проблема прем'єрства Тимошенко, а питання участі БЮТ у формуванні центральних і місцевих органів влади".

Турчинов також розкритикував розпорядження Ющенка про розпуск наметового містечка на Хрещатику:

"Я, наприклад, не знаю жодного розпорядження, на підставі якого Майдан збирався: ніхто не наказував виходити на вулиці і захищати свій вибір. Люди на Майдані — це не масовка, не працівники виборчих штабів, яких найняли на якийсь період".

Турчинов сказав, що їхня команда переконала людей у наметах, що немає необхідності у висуванні нових гасел про те, хто повинен очолити Кабмін.

Як відомо, представник "Нашої України" Роман Безсмертний сказав, що БЮТ навмисно утримує людей на Хрещатику.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування