У Ющенка є три варіанти глави МЗС

П'ятниця, 21 січня 2005, 20:20
Найбільш імовірними кандидатами на посаду міністра закордонних справ у новому уряді є Борис Тарасюк, Костянтин Грищенко й Роман Зварич.

Про це агентству повідомило джерело в блоці "Наша Україна", який очолює переможець президентських виборів Віктор Ющенко.

Разом з тим, за словами джерела, не виключені й іншої кандидатури на пост глави зовнішньополітичного відомства.

Ющенко офіційно стає на посаду президента 23 січня. Кандидатуру глави уряду він вносить на затвердження парламенту. Після призначення прем'єра президент ухвалює рішення щодо затвердження поданих главою Кабміну кандидатур на посаді керівників міністерств.

Грищенко в цей час виконує обов'язки міністра закордонних справ. Він був призначений главою зовнішньополітичного відомства у вересні 2003 року. До цього, із січня 2000 року працював послом у США. Кар'єрний дипломат.

Тарасюк - екс-міністр іноземних справ, очолює парламентський комітет з питань євроінтеграції. Очолював МЗС із квітня 1998 по вересень 2000 року. Керував місією України при НАТО, був послом у країнах Бенілюксу. На дипломатичних посадах працював з 1975 року. Очолює Український Народний Рух.

Зварич - народний депутат України, член національної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Народився в США. Українське громадянство одержав в 1995 році. Депутат двох останніх скликань.

Як повідомлялося, 23 січня, під час церемонії інаугурації президента України Віктора Ющенка Кабінет міністрів складе свої повноваження перед новим главою держави.

Тим часом, 5 січня президент Кучма прийняв відставку прем'єра Віктора Януковича й призначив виконуючим обов'язки глави уряду його першого заступника Миколу Азарова.

Президент також підписав указ про відставку Кабінету міністрів, якому доручено виконувати обов'язки до початку роботи нового уряду.

Янукович, який програв президентські вибори Янукович очолював уряд з 21 листопада 2002 року. Він залишається лідером Партії регіонів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування