Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севастопольскі прихильники Януковича хочусь бачити його прем'єром. А Ющенка – зеком

Субота, 22 січня 2005, 13:13
Близько 1,5 тис. прихильників екс-кандидата в президенти, лідера Партії регіонів Віктора Януковича проводять мітинг на його підтримку на площі Нахімова в Севастополі.

Учасники тримають в руках символіку Партії регіонів, Прогресивної соціалістичної партії, партії "Російський блок", символіку громадської організації "Рух виборців за республіку Крим" і громадської організації "Союз радянських офіцерів", а також символіку Януковича і державні прапори України та Росії.

Учасники мітингу вимагають надання Януковичу посади прем'єр-міністра, надання російській мові статусу державної, федералізації України, а також виключити президента Леоніда Кучму із числа почесних громадян Севастополя.

Крім того, мітингувальники вимагають надати севастопольцям право обирати мера міста, а також вимагають притягнення до кримінальної відповідальності новообраного президента Віктора Ющенка й лідера блоку її імені Юлії Тимошенко за захоплення адміністративних будинків.

Учасники мітингу заявляють, що вони не визнають результати переголосування другого туру виборів президента, вважають їх сфальсифікованими і продовжать акції протесту.

Наступна акція пройде у вівторок о 14:00, коли в Севастополь прибуде лідер ПСПУ Наталія Вітренко.

Організатори мітингу повідомили, що їм було важко одержати дозвіл на проведення акції від влади.

Крім того, влада вимагала від них прибрати 7 наметів із символікою Януковича, які 21 січня були встановлені на площі Нахімова.

Організатори повідомиили, що намети із площі Нахімова планується прибрати 23 січня. Як повідомлялося, перед тим прихильники Януковича згорнули наметові містечка в Луганську й Донецьку.

Увечері 20 січня, виступаючи в прямому ефірі телерадіокомпанії "Україна", Янукович закликав своїх прихильників згорнути наметові містечка.

20 січня Верховний Суд відмовився за скаргою Януковича скасувати рішення Центральної виборчої комісії про визнання Ющенка переможцем на виборах президента.

20 січня рішення ЦВК про визнання Ющенка переможцем виборів Президента набуло чинності.

10 січня ЦВК визнала Ющенка переможцем виборів президента, але Янукович оскаржував це рішення у Верховному Суді.

26 грудня 2004 року в Україні пройшло переголосування другого туру виборів президента.

За підрахунками ЦВК 100% протоколів, 51,99% виборців проголосували за Ющенка, 44,20% - за Януковича.

Верховна Рада вирішила провести церемонію інавгурації Ющенка в парламенті 23 січня о 12:00.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування