Костенко хоче, щоб партія Ющенка була для робітників, бо Медведчук з цим не справляється

Субота, 22 січня 2005, 16:37
Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає позитивним кроком ініціативу новообраного президента Віктора Ющенка про створення нової партії "Наша Україна

Так Костенко прокоментував звернення Ющенка до політичних та громадських діячів про створення нової партії.

Костенко зазначив, що "на сьогодні правий фланг української політики є найкраще структурованим".

За його словами він представлений найбільш організаційно розбудованими партіями, що беруть свої витоки з Народного руху за перебудову, а також зробили вирішальний внесок у перемогу Віктора Ющенка, - Народним рухом та Українською народною партією.

"Ми вітаємо створення нової партії на основі ліберальних та лівоцентристських сил, що входили до блоку "Наша Україна", – зазначив Юрій Костенко.

Він наголосив, що досі центр української політики був представлений олігархічними та адміністративними партіями.

На переконання Костенка, наступним кроком президента Ющенка у напрямку політичної структуризації суспільства має бути "сприяння формуванню демократичної політичної сили, яка б віддзеркалювала інтереси робітників і була популярна, зокрема, на Сході країни".

Серед причин важливості цього завдання Костенко називає те, що "СДПУ(о), яке користується соціал-демократичною назвою, є партією не робітників, а роботодавців, які представляють олігархічний клан, а КПУ, яка традиційно тримала першість на лівому фланзі, на виборах-2004 остаточно дискредитувала себе в очах свого традиційного електорату підтримкою владного кандидата".

Лідером СДПУ(о) є Віктор Медведчук, який нещодавно був звільнений з посади голови адміністрації президента Кучми.

"Українська правда"

Читайте також:

ЮЩЕНКО ПОЧАВ СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ ПАРТІЇ. За це відповідатиме рідний брат

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування