Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пауелл дякує Кучмі за мирні вибори і передає привіт від Буша

Неділя, 23 січня 2005, 10:57
Леонід Кучма провів зустріч з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Коліном Пауеллом.

Під час розмови Пауелл надав оцінку виборчим подіям в Україні, повідомляє прес-служба президента.

“Ми завжди з уважністю слідкували за цими подіями, за можливістю загострення протистояння. Ми хотіли запевнити, що Україні потрібні демократичні вибори. Ви відіграли велику роль, народ відіграв велику роль в тому, що в Україні було проведено чесні та прозорі вибори”, - сказав Пауелл.

Він також відзначив роль глави української держави у мирному вирішенні політичної кризи в Україні, що склалася у зв’язку з виборами президента України.

«Завдяки Вашому лідерству, за участю інших лідерів усе відбулося мирно», - підкреслив держсек США.

У ході розмови сторони обговорили також подальший розвиток двосторонніх відносин України та Сполучених Штатів Америки. Пауелл підкреслив, що США готові до активізації відносин з Україною, зазначивши, що США очікують на конкретні плани та програми нового українського керівництва.

У свою чергу Леонід Кучма підкреслив, що бажає успіхів новому президенту України у вирішенні тих проблем, які існують в Україні, зазначивши, що для України сьогодні є дуже важливими толерантність, виваженість та твердий розрахунок щодо наслідків будь-яких рішень. Під час зустрічі було також обговорено міжнародну проблематику.

Пауелл також передав Кучмі вітання від президента Сполучених Штатів Америки Джорджа Буша.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування