Ющенко розповів іноземцям, в чиїх руках тепер доля України

Неділя, 23 січня 2005, 16:10
Президент України Віктор Ющенко з дружиною у Маріїнському Палаці дали прийом на честь глав зарубіжних держав, членів урядів, голів парламентів, послів іноземних держав, які прибули до України з нагоди інаугурації президента.

Вони привітали усіх глав зарубіжних делегацій і подякували від імені українського народу та від себе особисто за участь в інавгураційних урочистостях, повідомляє сайт Ющенка.

"Українська демократична революція 2004 року стала переможною завдяки нездоланній силі народу, об'єднаного ідеалами свободи, демократії, прав людини, суверенітету громадян", - сказав Ющенко.

Президент України запевнив присутніх, що відтепер український народ "бере в свої руки долю України".

"Україна є і залишиться великою і єдиною сім'єю братніх народів. Ми збудуємо нову, солідарну націю України, яка стане органічною частиною великої європейської сім'ї", - наголосив він.

"Національна стратегія України базуватиметься на принципах ефективного захисту національних інтересів, вдосконалення нашої суверенної державності, підвищення міжнародної конкурентоспроможності України", - сказав Ющенко.

Президент подякував присутнім та тим народам, які вони представляють "за велику підтримку в нашій боротьбі за демократію, справедливість і прогрес".

"Ми готові вносити свій вклад у справу глобального співробітництва", - наголосив президент України.

На прийомі були також присутні екс-президенти України Леонід Кучма з дружиною та Леонід Кравчук, голова Верховної Ради Володимир Литвин, віце-спікер ВР Олександр Зінченко, члени команди Ющенка - Юлія Тимошенко та Анатолій Кінах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування