Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз готує Ющенку тест на порядність

Понеділок, 24 січня 2005, 12:09
Соціалістична партія закликає Віктора Ющенка не залучати до формування нової влади людей з команди Леоніда Кучми.

"Нова влада своєю діяльністю зобов’язана забезпечити довіру людей до себе. Наріжним каменем такої довіри є прихід до влади людей, які її не представляли в режимі Кучми, довіра до яких за багато років перебування в опозиції формувалася відстоюванням прав виборців", - говориться в заяві СПУ з приводу інавгурації Ющенка, поширеній прес-службою.

На думку СПУ, це мають бути люди, для яких "необхідність розмежування приватних інтересів від суспільних давно є суттю переконань і правил поведінки".

Також соціалісти нагадують про необхідність відокремити бізнес від політики на всіх рівнях – від місцевого до центрального. "Це стане першим тестом нової влади на порядність", - наголошується в заяві.

"В цьому сенсі, за умови однакового розуміння необхідності нашої співпраці, ми готові запропонувати Ющенку свої політичні, організаційні та кадрові ресурси, залучення на підтримку його політики наших партнерів з Соцінтерну", - зазначає СПУ.

Соціалісти ще раз нагадують, що міра їх відповідальності за президента Ющенка визначається "можливостями впливати на цю політику".

"Цього, до речі, очікують наші виборці, учасники "помаранчевої" революції. Це покладає на нас спільно додаткову відповідальність", - говориться в заяві.

При цьому в заяві відзначається, що соціалісти "не шукають особистої чи корпоративної вигоди в новій політичній ситуації".

"Наша мета – добробут людей, захист їх гідності та перспективи для кожного в суверенній українській державі. Ми будемо добиватися цієї мети незалежно від входження чи невходження в структури влади", - зазначає СПУ.

Соціалісти вітають Ющенка із обранням главою Української Держави та вступом його на цей пост і розцінюють цю перемогу "як успіх сил демократії та прибічників верховенства права, як приклад історичної справедливості, згідно з якою антинародна авторитарна влада мала піти в небуття".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...