Ющенко формує "успішну політику щодо Росії", Путін формує нові підходи до України

Понеділок, 24 січня 2005, 12:31
На переговорах у Москві президент України Віктор Ющенко планує обговорити з російською стороною питання зовнішньої політики, економічної співпраці та реалізацію конкретних, давно запланованих проектів.

Коментуючи в розмові з журналістами головну мету свого візиту, Ющенко зазначив, що "мільйони українських громадян розуміють, що Росія - велика країна, вічний стратегічний партнер України. Усі ми відчуваємо що наші відносини можуть бути іншими, кращими".

"Я хочу сформувати успішну політику щодо Росії. Переконаний, що цю щиру позицію з розумінням зустрінуть у Москві", - додав він.

Президент вилетів до Москви з першим робочим візитом. До складу делегації увійшли віце-спікер Верховної Ради Олександр Зінченко, народні депутати Олександр Третьяков та Євген Червоненко.

Як повідомляє прес-служба Ющенка, в аеропорту "Бориспіль" президента проводжали виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Костянтин Грищенко, мер Києва Олександр Омельченко, народний депутат Олександр Турчинов.

У Москві Віктор Ющенко зустрінеться зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, Патріархом Московським і Всія Русі Алексієм Другим та поспілкується з журналістами.

За словами Ющенка, у перший день свого президентства він перебуває в чудовому настрої. "Попереду багато важливих справ для демократизації України і для того, щоб зробити її заможною державою", - сказав він.

Президент висловив переконання, що разом зі своєю командою і українським народом йому вдасться досягти успіху.

Тим часом, за повідомленням РІА "Новости", Володимир Путін вважає важливим актуалізувати нинішній стан зв'язків між Росією й Україною.

"Я б попросив уряд сформулювати пропозиції із приводу основних напрямків спільної діяльності в актуалізованому варіанті, маючи на увазі становище, яке склалося після виборів в Україні і відомого економічного спаду в цій країні", - сказав президент Росії на нараді із членами уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...