Банкову розблоковано. На Хрещатику чотири дні не їли і розраховують на Омельченка

Понеділок, 24 січня 2005, 13:38
Від ранку у понеділок знято блокування вулиці Банкової, де розміщувалася адміністрація екс-президента Леоніда Кучми. Зараз по вулиці вільний прохід.

Мешканці наметового містечка біля адміністрації президента, яке перекривало Банкову з боку вулиці Інститутської, пакують свої речі. Купами лежать складені ковдри, згорнуті намети, осторонь кілька обігрівачів, на них стоїть телевізор.

На вулиці також стоять два пластмасових столики, на них пластикові стаканчики і дві нерозкорковані пляшки шампанського. Люди обмінюються адресами, фотографуються. Тут же беруть автографи у телеведучого Анатолія Борсюка, який проходив повз адміністрацію.

Всього на Банковій близько 20 осіб. Кажуть, що більше половини поїхали ще вчора по домівках. До того загальна кількість мешканців містечка була 60-70 осіб, які жили у 10 наметах.

Люди висловлюють задоволення, що "вони свою справу зробили", і сподівання на поступове покращення життя.

Разом з тим, за їхніми словами, ніхто не допомагає їм із згортанням наметового містечка, речі доводиться розвозити власними силами, а також ще ніхто не компенсував кошти на дорогу додому. Для цього складаються списки, з якими сьогодні звертатимуться до народних депутатів від опозиції.

Ті ж проблеми у мешканців наметового містечка на Хрещатику. Тут залишилося 10 великих армійських і 3 малих туристичних намети. В них зараз залишається близько трьохсот осіб.

Керівник містечка Олександр Мельниченко, який представився головою всеукраїнської громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції", створеної з мешканців містечка, сказав, що "наметів тут не було б ще в суботу", якби людей не "кинули".

За його словами, у суботу було зібрано майже всі намети – залишалося лише чотири, готові до згортання. Але в санаторії у Кончі-Заспі, де було обіцяно тимчасове розміщення людей перед відправкою додому, за словами Мельниченка, замість трьохсот місць було лише сімдесят, з яких частина були вже зайняті.

Після цього, стверджує керівник містечка, люди повернулися назад на Хрещатик, і вночі з суботи на неділю поставили намети знову.

Крім того, стверджує Мельниченко, люди просто не мають коштів на дорогу додому. "Ми чотири дні не їли", - сказав він.

В той же час, низка мешканців наметового містечка напідпитку.

За словами Мельниченка, у понеділок наметове містечко відвідав мер Києва Олександр Омельченко, який пообіцяв вирішити питання з компенсацією коштів на повернення людям додому.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...