Ющенко протягнув Путіну руку, той розраховує на колишні відносини

Понеділок, 24 січня 2005, 13:48
Президент України Віктор Ющенко подякував російському президенту Володимиру Путіну за можливість відвідати Росію.

Про це повідомляє РІА Новості у понеділок.

"Я принципово хочу підкреслити, що це перший візит за межі України. Це знак поваги нашим відносинам", - заявив президент України на зустрічі в Кремлі із главою російської держави.

Ющенко також відзначив що привітання й запрошення Путіна "дуже значиме для нього і його команди".

"Двері до майбутнього відкриваються не через риторику, а через конкретні справи, які можна показати народу. Я хочу подати Вам руку на благо нашим народам", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що передвиборча кампанія далася йому непросто. "Для мене нелегко далася передвиборча кампанія. Ми заплатили за це велику ціну. Але ми хотіли тільки одного, щоб український народ сам обирав свого президента. Те, що було зроблено - великий комплімент українському народу", - сказав Ющенко.

Він також висловив упевненість у тому, що політичні сили в Україні зможуть домовитися.

У свою чергу, Путін розраховує, що відносини Росії й України будуть розвиватися поступально, як і колись.

"Ми раді, що ситуація в Україні стабілізується, тому що з'явилася влада, і розраховуємо, що відносини будуть розвиватися поступально, як це було дотепер", - сказав він.

Як відзначив Путін, слова Ющенка про те, що відносини між двома країнами націлені на майбутнє - це "дуже приємний і добрий знак".

Президент РФ нагадав, що коли Ющенко працював прем'єр-міністром України, товарообіг між двома країнами становив $5,6 мільярдів. Зараз він став у три рази більшим.

"60% зовнішньоторговельного обігу України доводиться на Росію. У нас високий і глибокий ступінь інтеграції як галузей, так й окремих підприємств", - сказав Путін.

Нагадаємо, що раніше в понеділок Ющенко заявив, що ставить завдання через рік поліпшити відносини Росії й України.

"Завдання просте й складне. Просте - зробити відносини краще, складне - розібратися в тих проблемах, які легко демонтувати. Найголовніше, щоб були раціональні відносини, щоб два уряди, два президенти могли сказати, що 12 місяців тому цього не було", - сказав він.

"Логіка буде будуватися за таким принципом - ми хочемо бачити раціональні взаємовигідні відносини з повагою до нашої історії, родини, рідних", - відзначив Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування