Путін розповів Ющенку, що діяв, як просив його Кучма

Понеділок, 24 січня 2005, 15:55
Президент Росії Володимир Путін, звертаючись до нового президента України Віктора Ющенка підкреслив, що Росія завжди говорила, що буде працювати з будь-яким керівником, якого обере український народ.

Перед переговорами з українським президентом Путін заявив: "Ми не в перший раз зустрічаємося й давно знайомі один з одним. І ви, звичайно, добре знаєте, що Росія ніколи не працювала за лаштунками на пострадянському просторі, у тому числі й з опозицією. Ми не працюємо в обхід діючого керівництва. Це в повному обсязі відноситься й до України".

"Ми останнім часом робили тільки те, що від нас просило діюче українське керівництво. Ви про це знаєте, і в цьому немає ніякого секрету. Ми тільки сподіваємося, що й у нас із вами складуться такі ж довірчі відносини", - відзначив глава російської держави, слова якого наводить Інтерфакс-Україна.

Путін також заявив, що Росія врегулювала прикордонні питання з Україною, щоб підтвердити її державний суверенітет.

"Ми зробили це свідомо й пішли на всі ці домовленості й міждержавні процедури, щоб підтвердити державний суверенітет України. Всі наші кроки були спрямовані на вирішення цього завдання", - сказав президент Росії, слова якого наводить РІА "Новості".

"Ми виходимо з того, що на цій основі можна будувати відносини на пострадянському просторі в напрямку інтеграції, насамперед, в економічній сфері", - відзначив глава російської держави.

Як сказав Путін, зараз на перший план виходять інтереси економіки й конкретних людей. "Ми з вами добре знаємо, що таке вільний рух капіталів і людей", - сказав президент Росії.

Путін відзначив, що "угоди, які плануються до підписання в рамках ЄЕП (Єдиного економічного простору) стосуються саме цього - вільного пересування людей, валютних коштів, щоб зробити наші економіки більше конкурентноздатними".

У Росії й України є ряд проектів, причому не тільки в енергетиці, сказав Путін.

Президенти Росії й України проводять зустріч у представницькому кабінеті глави російської держави.

Представницький (парадний) кабінет знаходиться в Малому, або, як його називав архітектор Матвій Козаків, Овальному залі Сенатського палацу. У цьому ж палаці розташовується й робочий кабінет президента.

Як правило, у представницькому кабінеті проводяться зустрічі президента Росії з його закордонними колегами, які приїхали з робочими візитами.

Переговори з іноземними лідерами, що прибули з офіційними або державними візитами, зазвичай, проходять у Великому Кремлівському Палаці.

Представницький кабінет оформлений більш ошатно, ніж інші робочі приміщення будинку. Разом з тим оздоблення залу відрізняється простотою.

Біля робочого столу знаходяться символи Російської держави й атрибути президентської влади: герб, прапор Росії, штандарт президента. На стінах - портрети російських державних діячів, воєначальників, які принесли чималу славу Росії.

Посередині залу - великий овальний стіл для переговорів. Біля каміну - крісла для переговорів віч-на-віч. У дзеркалі каміну відбивається вся парадна анфілада залів, які розташовані одразу за представницьким кабінетом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування