Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкіри задоволені призначенням Тимошенко

Понеділок, 24 січня 2005, 18:42
Призначення глави парламентської фракції БЮТ Юлії Тимошенко виконуючою обов'язки прем'єр-міністра може додати новий імпульс розвитку економіки України.

Таку думку висловили банкіри, яких опитало агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ющенко виконав обіцянку, і це дозволяє розраховувати, що й надалі він буде дотримуватися своїх позицій. Тимошенко знає економічну інфраструктуру зсередини, і її призначення додасть нового імпульсу розвитку економіки. У той же час вона може навести порядок в уряді. Однак ризик такого кроку полягає в тому, що вона може діяти занадто радикально", - сказав представник одного зі столичних банків.

"Місяць тому я вважав, що це (призначення Тимошенко) погано. Але тепер схиляюся до зворотного: потрібний злий собака, якій наведе порядок. Закладені раніше "міни" в економіці країни можуть вибухнути, а в команді яка прйшла до влади, Юлія Володимирівна - кращий кризовий-менеджер", - вважає керівник регіональної дирекції одного з мережевих банків, який побажав залишитися неназваним.

Крім того, на його думку, у випадку засвердження парламентом Тимошенко на посаду прем'єра вона забезпечить прозорість діяльності уряду, який буде сприяти збільшенню іноземних інвестицій в Україну.

Керуючий Київською обласною дирекцією Укрсоцбанку Андрій Оністрат думає, що одним з перших кроків Тимошенко на посаді прем'єра стане налагодження твердої податкової дисципліни на підприємствах. "При такому прем'єрі бюджет країни без сумніву буде виконаний на 100"%, - підкреслив він.

Банкір також прогнозує, що монетарна політика Нацбанку, який буде курирувати безпосередньо президент Ющенко, стане ще більш твердою.

Оністрат також прогнозує значний приплив західних інвестицій у країну, яка буде сприяти стабільності гривні. У той же час процес євроінтеграції країни, про яку заявив Ющенко, за словами експерта, може привести до більшої залежності курсу гривні від курсу євро, ніж у цей час.

На думку голови правління одного з мережевих банків, дане призначення не дозволить опозиції "розсваритися геть" і дасть можливість "Нашій Україні" підійти до парламентських виборів 2006 року з гарною економічною динамікою.

Учасники фондового ринку також позитивно оцінюють рішення Ющенка призначити прем'єром Тимошенко.

Аналітик компанії "Фойл Секьюрітіз Нью Юроп" Світлана Дригуш вважає малоймовірним блокування парламентом запропонованої президентом кандидатури на посаду прем'єра. "Я думаю, що агресивних протестів у парламенті не буде. Швидше за все, Тимошенко вже провела консультації з народними депутатами. Частина депутатів буде проти її призначення, однак їх буде менше половини депутатського корпуса", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування