Ющенко зняв напруження у відносинах з Росією й показав довідку

Понеділок, 24 січня 2005, 20:26
Президент України Віктор Ющенко вважає, що в ході переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним лідерам двох країн вдалося зняти напруженість.

"Передвиборну сторінку, думаю, вдалося перевернути", - сказав Ющенко на прес-конференції в Москві, передає РІА "Новості".

На думку президента України, "не так важливо, що було 30 днів тому, важливо, що буде протягом п'яти найближчого років у відносинах".

Він назвав "епізодом" те, що відбувалося до виборів й у період виборчої кампанії. "Це всього-на-всього епізод", - сказав Ющенко.

Ющенко також вважає головною проблемою російсько-українських відносин питання про взаємну довіру.

Відповідаючи на прес-конференції на питання журналістів, які проблеми він бачить у російсько-українських відносинах, Ющенко навів дані соціологічного опитування.

За словами президента України, 73% респондента назвали російсько-українські відносини до нестабільними. "Це головна проблема наших відносин - взаємна довіра", - вважає президент України.

"Зрозуміло, що ключ до ефективності у двосторонніх відносинах перебуває не в риториці, а в кількості успішно зроблених справ. Таку політику я хотів би бачити в наших двосторонніх відносинах", - відзначив Ющенко.

Він також заявив про відсутність протистояння між західною й східною областями країни: "Протистояння між західною й східною областями не існує", - сказав він

За його словами, "якщо хтось висуває питання, які ставить як питання конфлікту, то це може бути тільки така влада, що програла, і влада, що не може виграти на інтелектуальному полі".

Ющенко повідомив також, що він має намір найближчим часом відвідати східні області України. "Я президент, який виграв в 18 областях. Коли Кучма виграв в 12 областях, ніхто не розглядав це як розкол України", - відзначив він.

У той же час Ющенко повідомив, що планує візит у Грузію, який відбудеться в другій декаді травня поточного року.

"Із Саакашвілі ми піднімали це питання. Я планую візит у Грузію в другій декаді травня", - повідомив він.

Ющенко також повідомив, що уряд України має намір переглянути питання приватизації "Криворіжсталі". "Ми збираємося переглянути питання приватизації ("Криворіжсталі"), тому що її не приватизували, а украли. І так ми будемо діяти щодо кожного об'єкту, де є конфлікти із законом", - сказав він.

Президент України також повідомив, що на зустрічі з Путіним торкав питання про своє отруєння.

У свою чергу, прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко підкреслила, що лікарі "гарантують повне одужання президента".

"Сподіваюся, що у Віктора Ющенка можливі як мінімум два президентських строки", - сказала вона.

Ющенко у свою чергу на прес-конференції в Москві оголосив зміст медичної довідки, відповідно до якої він може виконувати свої обов'язки повною мірою.

Ющенко відзначив, що чекав питання про стан свого здоров'я. "Я був готовий до цього й можу зачитати вам витримку з довідки, датованої 20 січня 2005 року й виданої поліклінікою, де я лікувався", - сказав він.

"Це хвороба не інфекційна. Президент Ющенко може виконувати свої обов'язки повною мірою при відповідному лікарському спостереженні", - зачитав Ющенко документ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування