Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Страсбургу Ющенко побуває у ресторані, але не ризикує нарватися на Жириновського

Понеділок, 24 січня 2005, 20:30
У вівторок президент України Віктор Ющенко протягом години виступатиме у Парламентській асамблеї Ради Європи у Страсбургу.

За цей час Ющенко виступить з промовою, а потім відповість на запитання делегатів ПАРЄ.

Як відомо, до числа делегатів ПАРЄ входить російський політик Володимир Жириновський. Однак, як повідомили "УП" у офісі російської делегації, у вівторок Жириновського не буде в Страсбургу.

Інший делегат від Росії Михайло Маргелов сказав "УП", що від групи європейських демократів йому доручили поставити питання Ющенку, однак сам він поки не визначився, про що.

"Але цікавить мене, чи бачить новий президент України небезпеку розколу еліт і чи вплине це на економічний розвиток України", - зазначив Маргелов.

У вівторок крім виступу на сесії Ющенко разом з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі відкриє у фойє Ради Європи фотовиставку, присвячену революції роз і помаранчевій революції.

У понеділок більшість фото уже була розвішана – на них здебільшого зображені прості люди-учасники революції, хоча є одне велике фото Ющенка.

Очікується, що під стінами Ради Європи Ющенка зустрічатиме велике число місцевих українців – щоб побачити нового президента люди спеціально їдуть навіть з Парижу.

У Страсбургу Ющенко проведе зустрічі з генсеком Ради Європи Террі Девісом, обраним у понеділок президентом ПАРЄ Рене ван дер Лінденом та главою Європейського суду з прав людини Луціусом Вільдхабером.

Очікується, що Ющенко візьме участь у ланчі в ресторані Ради Європи та дасть прес-конференцію. У вівторок же ввечері Ющенко повернеться до Києва.

Ющенка у поїздці до Страсбургу супроводжують майбутній віце-прем’єр з євроінтеграції Олег Рибачук та керівник протоколу Георгій Чернявський, який також працював і з Кучмою.

Але це не всі події великого "українського дня". Крім заходів за участю Ющенка, у вівторок в Раді Європи відбудеться прес-конференція, присвячена міжнародному розслідуванню аспектів справи Гонгадзе.

У ній братиме участь Мирослава Гонгадзе, доповідач по Україні ПАРЄ Ханне Северінсен, представники Міжнародної федерації журналістів Роберт Шоу та Спілки журналістів Британії та Ірландії Саймон Пірані.

"Українська правда", Страсбург

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...