Російські журналісти стояли в черзі за автографом Ющенка

Вівторок, 25 січня 2005, 00:16
Президент України Віктор Ющенко після прес-конференції в Москві з Володимиром Путіним роздавав автографи журналістам.

Так він віддячив представників ЗМІ за терпіння. Близько 200 журналістів чекали на Ющенка дві з половиною години, тоді як сама прес-конференція тривала менше години.

Прес-конференція розпочалася з питання представника телекомпанії "Аль-Джазіра", що викликало сміх у залі. Іноземні журналісти і надалі поводилися активно, і більшість питань на прес-конференції ставилися саме ними.

На одне з питань українського журналіста Ющенко відповів рідною мовою, однак потім перейшов на російську, щоб, за його словами, "уникнути дискримінації".

В оформленні залу готелю, де проходила прес-конференція, не використовувалася жовтогаряча символіка, однак в одязі деяких журналістів був присутній колір "української революції". На це звернула увагу прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко.

"Я думаю, буде несправедливо, якщо ми не дамо слово молодій людині в жовтогарячому шарфі", - сказала вона.

У свою чергу, Ющенко пообіцяв: "Я не буду уникати жовтогарячого кольору".

По закінченню прес-конференції в журналістів залишилися питання. Вони оточили Ющенка, не даючи йому вийти з зали. При цьому деякі представники ЗМІ просили в нього не коментар, а автограф. Ющенко сказав: "Я українською мовою напишу. Нічого?".

Президент України, роздаючи автографи, був лаконічний. Так, він написав представникові Всеросійського благодійного фонду "Родина": "Щастя. В.Ющенко".

"В мене 15 дітей, у вас їх буде ще більше, розпишіться", - просив українського президента представник фонду.

РІА "Новини"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування