Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Солана готує для Ющенка новий пакет

Вівторок, 25 січня 2005, 09:40
Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Хав'єр Солана має намір наприкінці місяця представити країнам-членам Євросоюзу пакет заходів, направлених на поглиблення відносин з Україною.

Пропозиції, які мають бути представлені міністрам закордонних справ ЄС 31 січня в Брюсселі, повинні підтримами нового українського президента Віктора Ющенка в проведенні реформ, заявив Солана в понеділок, виступаючи в комітеті з питань зовнішньої політики Європарламенту.

Верховний представник ЄС, зокрема, пропонує, щоб Єврокомісія пришвидшила розгляд питання про створення зони вільної торгівлі з Україною, а також виступає за надання їй підтримки при вступі до Світової організації торгівлі.

Серед інших пропозицій – спрощена процедура видачі віз українцям, допомога в приведенні української правової системи до європейських стандартів, а також підвищення європейської фінансової допомоги до 250 мільйонів євро.

Солана пропонує розробити з Україною нову угоду, яка в 2008 році має замінити теперішню угоду про партнерство та співробітництво.

Як відомо, Єврокомісія стримано реагує на заяви Віктора Ющенка про наміри України вступити до ЄС. Дискусія про вступ є передчасною, вважають у Брюсселі.

Німецька хвиля


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування