Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко "не гіпнотизує" прем'єрство, але у неї "є спокуса"

Вівторок, 25 січня 2005, 11:37
Юлія Тимошенко впевнена, що її кандидатура набере в парламенті більше голосів, ніж має бути за законом.

"За мене буде багато голосів. Набагато більше, ніж має бути за законом. Я говорила практично з усіма парламентськими силами, вони готові мене підтримати", - сказала вона в інтерв'ю російським "Ізвєстіям".

За її словами, прем'єрська посада її зовсім не "гіпнотизує".

"Але зараз прийшов час розчистити те, що заважало Україні жити - необхідно вибудувати систему її реформування. До мене, як до людини, здатної впоратися із цим завданням, претензій немає", - сказала вона.

На питання, якими будуть ваші перші дії на посаді прем'єра, Тимошенко сказала, що "у мене є спокуса взятися одразу за все".

"Але починати треба з того, що моментально дасть людям відчути: влада змінилася, вони можуть одержати роботу, нормально заробляти, позбутися від корупції", - додала вона.

За її словами, новий уряд змінить податкову систему й виведе економіку з тіні.

"Необхідно розділити бізнес і політику. Головна проблема зараз не в тому, як поділити пости. Основне питання - де взяти стільки чесних, патріотичних, відданих Україні професіоналів, щоб зайняти всі посади, які ми звільнимо від старої команди. Ми повинні показати нові підходи в кадровій політиці", - сказала Тимошенко.

Щодо приватизації великих підприємств, Тимошенко сказала, що "українські підприємства як "Криворіжсталь", де відбувся нахабний, нічим не прикритий грабіж, потрібно повернути державі".

"Потім їх можна виставити на відкритий аукціон. Якщо ж приватизація об'єктів була проведена законно, але ціна занижена, їх знову виставлять на продаж. Сьогоднішні власники одержать пріоритетне право доплатити гроші в скарбницю й зберегти за собою об'єкт", - додала вона.

На питання про її ставлення до україно-російських зв'язків, Тимошенко відповіла: "надзвичайно позитивне". "Я хочу, щоб вони були міцними, а фобії, породжені піар-технологіями, зникли", - додала вона.

На питання про кримінальні справи щодо її родини, Тимошенко сказала: "Мій чоловік залишається "у підпіллі" за кордоном. Я не ризикну кинути його в нову м'ясорубку, поки суд повністю не виправдає нашу родину. Проти мого свекра Геннадія Тимошенка закриті всі справи. Ми подали скаргу до Верховного суду щодо кримінальної справи проти мого чоловіка й наших друзів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування