Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Костенка не піде в "Нашу Україну". Вони пропонують Ющенку міністра енергетики

Вівторок, 25 січня 2005, 11:42
Українська народна партія Юрія Костенка не буде входити до новостворюваної партії "Наша Україна".

"Це створюється ліберальна, центристська партія, а не націонал-демократична, яка повинна у державній політиці захищати виключно національні інтереси", - сказав Костенко в інтерв’ю "Українській правді".

Як відомо, створювати нову партію "Наша Україна" збираються партія Пинзеника "Реформи і порядок", партія Порошенка "Солідарність", група "Разом", депутати з групи "Центр" і низка громадських організацій.

Костенко пояснив, що після створення партії "Наша Україна" відсутність окремої націонал-демократичної партії "призведе до втрат у державній політиці" і до того, що цю нішу займуть інші.

"ПРП сповідує ліберальні цінності, а ми – націонал-демократичні", - пояснив Костенко.

Він вважає, що навіть без назви "Наша Україна" його політичну силу асоціюватимуть з Ющенком. "Бо люди знають, що Українська народна партія і Костенко були засновниками блоку "Наша Україна", - пояснив він.

На питання про те, що бренд "Наша Україна" є запорукою успіху на виборах, Костенко сказав:

"Бренд – це таке… Сьогодні є – завтра немає. У нас поки немає брендів, які б створювалися століттями, як бренд лейбористів у Британії чи соціал-демократів у Німеччині".

Костенко сказав, що з формою участі у виборах до парламенту-2006 УНП визначиться після консультацій з президентом Ющенком.

Говорячи про формування уряду Тимошенко, Костенко сказав, що призначення міністрів обов’язково повинне відбуватися після консультацій з фракціями, які повинні запропонувати своїх кандидатів на посади і потім із них вибрати найкращих.

Інакше, за словами Костенка, не буде створено більшості, на яку б міг у парламенті спиратися уряд.

Говорячи про кадрові пропозиції Української народної партії, Костенко згадав, що на посаду міністра енергетики вони висунули депутата Олександра Гудиму, міністра соціальної політики – депутата В’ячеслава Кириленка, губернатора Київської області – депутата Євгена Жовтяка, губернатора Рівненської області – депутата Василя Червонія, губернатора Тернопільської області – депутата Юрія Джоджика.

"Українська правда"

Читайте також:

ЮЩЕНКО ПОЧАВ СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ ПАРТІЇ. За це відповідатиме рідний брат

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування