Пінчук стане продюсером як Спілберг

Вівторок, 25 січня 2005, 12:37
Депутат Віктор Пінчук напряду з режисером Стівеном Спілбергом стане співпродюсером документального фільму про жертви Голокосту в Україні.

Про це йдеться в прес-релізі, розповсюдженому Інтерфакс-Україна у вівторок.

Як сказано в прес-релізі, Пінчук сам запропонував Фонду сприяння в реалізації ідеї зйомки фільму.

"Для мене честь мати можливість підтримати роботу фонду "Shoah". Я вважаю, що в Україні й в усьому світі не тільки це покоління, але й майбутнє, повинні побачити й почути жахаючу історію Shoah в Україні від тих, хто піддався цьому тяжкому випробуванню", - сказав Пінчук .

Фільм збере більше 3 000 відеозаписів спогадів жертв, які вижили, і очевидців Голокосту, зібраних Фондом в Україні.

За словами виконавчого директора Фонду "Shoah", Дагласа Грінсберга, фільм буде сфокусовано на життєвих історіях і життєвому досвіді свідків Голокосту в Україні, які вижили.

В 1994, після зйомок фільму "Список Шиндлера" Стівен Спілберг створив Фонд Спадкоємців Візуальної історії "Shoah" для того, щоб знімати й зберігати спогади які вижили й свідків Голокосту, поки зовсім не стало пізно.

На даний момент, Фонд "Shoah" розвиває глобальне співробітництво в досягненні трьох стратегічних цілей: зберегти й забезпечити доступ до архіву; будувати й підтримувати освітні програми; розвивати освітні продукти, ґрунтуючись на спогадах, які зберігаються у Фонді.

Пінчук є засновником групи "Інтерпайп".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування