Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко хоче, щоб Медведчук відповів за "темники"

Вівторок, 25 січня 2005, 13:00
Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова й інформації Микола Томенко вважає за необхідне притягти до відповідальності всіх причетних до введення в ЗМІ цензури й "темників".

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформз посиланням на прес-службу Томенка.

"Після завершення президентської виборчої кампанії ми можемо констатувати поліпшення ситуації в медіапросторі України, яке відбулося після початку "помаранчевої революції" у ЗМІ. Сьогодні необхідно ці зміни закріпити шляхом внесення змін до законодавства України й упорядкувавши відносини між керівниками, власниками ЗМІ й журналістами", - заявив Томенко.

Не менш важливим завданням депутат вважає залучення до відповідальності за розпалення міжнаціональної ворожнечі та інші порушення законодавства всіх причетних до цього осіб.

"Варто вказати, що позитивні досягнення в сфері свободи слова стали можливі завдяки суспільству, яке змусило ЗМІ говорити правду, і самим журналістам, які виступили проти цензури. Але останнім часом неодноразово можна було почути від деяких керівників і власників телеканалів і газет, що нібито вони були чи не творцями "помаранчевої революції", - підкреслює Томенко.

Томенко також просить надати в Комітет й у правоохоронні органи факти тиску на мас-медіа й здійснення цензури протягом останніх років і під час передвиборчої кампанії 2004 року.

"Цей крок необхідний, щоб стали зрозумілі механізми й засоби впливу на працівників ЗМІ, а також те, хто протягом всієї президентської кампанії позбавляв журналістів права на професію, а всіх громадян України - права на одержання об'єктивної інформації. Подібні справи мають стати й попередженням новій владі в співробітництві з мас-медіа", - пояснив депутат.

Томенко нагадав, що в законодавстві України чітко зазначені норми, які забороняють цензуру, тиск на ЗМІ й розпалення міжнаціональної ворожнечі. Такі дії тягнуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну й кримінальну відповідальність.

Перші темники почали з'являтися на каналах СДПУ(о) під час парламентської компанії 2002 року.

Із часу, коли лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук став головою адміністрації президента, темники стали розсилатися з АП на всі центральні телеканали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...