"Пора!" формує реєстр обіцянок Ющенка, щоб "гавкати" на нього

Вівторок, 25 січня 2005, 13:24
Громадянська кампанія "Пора!", залишаючись поза політикою, ставить собі за мету формування реєстру передвиборчих обіцянок новообраного президента України з подальшим контролем за їх виконанням.

Крім того, члени "Пори" домагатимуться об'єктивного розслідування вбивств журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова, інших резонансних справ та притягнення до відповідальності за протиправні дії посадовців різних рангів.

Заявляючи про початок другого етапу своєї діяльності, "Пора!" спрямовуватиме її на "декучмізацію України", тобто очищення країни від наслідків старого режиму, "звільнення від кучмістів органів державної влади та місцевого самоврядування, недопущення їх до проникнення у ці органи, вдосконалення українського законодавства та якісну зміну функціонування державного управління і кардинальну зміну системи стосунків між державою і народом".

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили активісти кампанії Михайло Свистович і Володимир В'ятрович.

За їхніми словами, першим завданням, з якого члени "Пори" почнуть "очищення країни", буде створення списку фальсифікаторів виборів та реєстру порушень, що відбувалися під час виборів, для подальшої передачі цих документів до правоохоронних органів.

Активісти кампанії також збираються паралельно скласти списки людей, які внаслідок переслідувань за свої політичні переконання втратили роботу чи навчання для подальшого поновлення їх на посадах та у вузах.

На переконання членів "Пори", всіх державних службовців має бути звільнено з посад, а призначення на посади має відбуватися виключно на конкурсних засадах тощо.

Як зазначив В'ятрович, ГК "Пора!" і надалі "буде цербером демократії, ми будемо гавкати на всі порушення і несправедливість" з боку влади.

Також "Пора!" ухвалила рішення про реєстрацію в Міністерстві юстиції в якості всеукраїнської громадської організації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...